sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mustikkamarmoroitu juustokakku

Ohje löytyi netistä, Pirkan sivuilta.
Oli kuulemma lehdessäkin, mutta mennyt multa vallan ohi:


 Todella helppoa tehdä ja herkullista !
(ja aurinkokin paistoi tänään!)

Voiko muuta toivoakaan:)

Laitan ohjeen kyllä itselleni tähän talteen ettei häviä...

Pohja:
½ pkt (a´400g) digestivekeksejä
75 g sulatettua margariinia
Täyte:
2 prk (a´250g) maitorahkaa
1 rs (180g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinta:
1 dl mustikoita
3/4 rkl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.





































































































5 kommenttia:

  1. Nam - näyttää todella herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Ja maistui aivan sikahyvältä seuraavanakin päivänä :-D

    VastaaPoista
  3. Nyt meillä on sitä sitruunamarmoroituna;-)

    VastaaPoista
  4. Ja maistui sitruunainen versiokin hyvältä!!

    VastaaPoista