lauantai 16. kesäkuuta 2012

Vaniljavaahtoa ja raparperihilloketta


2 dl kevytvispikermaa
150 g kevyttuorejuustoa
½-1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Hilloke:
n.500 g pilkottua raparperia
reilu desi ruskeaa sokeria
limetti-tai sitruunamehua

Tee ensin hilloke. Pane raparperinpalat ja sokeri kattilaan. Hauduta seosta hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Mausta hilloke sitruunalla tai limetillä.
Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja tarkista maku. Lisää makeutta halutessasi. Jaa vaahto annosmaljoihin, lisää päälle raparperihilloketta.

Omassa versiossani ei kylläkään käytetty kevyttuotteita, koska saavutetut linjat on pidettävä;)
Myös limetti säästettiin janojuomaa varten...

1 kommentti:

  1. Hmm, mulla raparperit kasvaa kohisten jättiläisiksi. Jääkaapissa on kermaa ja tuorejuustoa... Mun on pakko kokeilla huomenna!

    VastaaPoista