maanantai 25. kesäkuuta 2012

Vaniljaiset kristallipullat

taikina:
1 paketti (50g) hiivaa
100 g voita tai margariinia
3 dl maitoa
½ tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
n.9 dl vehnäjauhoja
täyte:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2½ dl maitoa
voiteluun:
1 kananmuna
koristeluun:
50 g voita
1½ dl sokeria

Murenna hiiva astiaan. Sulata rasva ja lisää siihen maito, lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin neste hiivan sekaan ja liuota hiiva siihen. Lisää suola ja sokeri tai siirappi. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa n.8 minuuttia, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa astian reunoista. Anna nousta noin puoli tuntia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Lisää jauhoja tarvittaessa ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Tee osista pötköt ja jaa kumpikin pötkö 12 yhtä suureen palaan. Pyörittele paloista kauniita pullia. Pane pullat leivinpaperin päälle pellille. Anna nousta noin puoli tuntia. Säädä kiertoilmauuni 200 asteeseen. Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa vain 2½ dl. Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kananmunalla. Jätä kuopat voitelematta. Täytä pullat vaniljatäytteellä. Paista pullia uunissa n.5-10 minuuttia. Anna jäähtyä liinalla peitettynä. Voitele pullat paistamisen jälkeen voisulalla ja kasta ne sokeriin. Nam.

1 kommentti:

  1. Hei ei tälläsiä saa laittaa ihmisten kuolattavaksi!!! NAMMMM! ;) Maistuis varmaan mullekin.

    VastaaPoista