sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Antipastopizza

Pohja:
2 dl vettä
1 pss (11g) kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
n.4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 rs miniluumutomaatteja
1 tlk artisokansydämiä
vajaa tlk tomaattimurskaa
1 pss (150g) juustoraastetta
1 pkt (100g) chorizo-makkaraa
1 mozzarella-juustopallo

Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota liinalla peitettynä.
Halkaise huuhdotut tomaatit. Paloittele artisokansydämet. Jaa kohonnut taikina kahtia. Muotoile ja kauli puolikkaat pyöreiksi pizzapohjiksi. Levitä pohjille tomaattimurska ja ripottele pinnalle osa juustoraasteesta. Levitä chorizot, tomaatit, artisokansydämet ja revitty mozzarella tasaisesti pizzojen päälle. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.

Ohje on Pirkka-lehdestä 1-2/2012 ja siinä neuvottiin lisäämään paistetun pizzan päälle vielä paahdettuja pinjansiemeniä, rucolaa ja sitruunapestoa, mutta artisokansydämet ja chorizo olivat meidän lapsille jo tarpeeksi uusia makuja yhdellä kertaa;) Kaikki söi ja tykkäsi!


2 kommenttia:

  1. O-nom-nom! Maistuis varmaan mullekin!!! :-P

    VastaaPoista
  2. Oi miten maittavaisen näköistä. Kunpa joskus viitsis tommosia vääntää.. :/ oon NIIN laiska keittiössä! xD Ja hei, kantsii kyllä niitä pinjan siemeniä tarjota lapsillekin, ne on niin hyviä että niistä tykkää varmasti! (vaikka ymmärrän nuo uudet maut.. mä en ees tiiä mitä on artisokan sydämet, saati että mulla ois varaa maistaa jotain chorizo-makkaroita...heh)

    VastaaPoista