4 dl vettä
50 g hiivaa
n.1½ dl perunasosehiutaleita
n.6 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
100 g suikaloitua kinkkua
100 g juustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää perunasosehiutaleet, vehnäjauhot ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi levyiksi kevyesti jauhotetulla työtasolla. Leikkaa taikinalevyt kahdeksaan sektoriin. Sekoita kinkku ja juusto. Levitä täytettä taikinasektoreiden leveään päähän. Kierrä taikinapalat rullalle leveämmästä päästä aloittaen. Taivuta rullat sarviksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Nostata sarvia leivinliinan alla lämpimässä paikassa n.20 minuuttia. Paista niitä uunin keskiritilätasolla 225 asteessa n.15 minuuttia.
Ohje on munaton, mutta minä voitelin sarvet kauniimman värin vuoksi:)
50 g hiivaa
n.1½ dl perunasosehiutaleita
n.6 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
100 g suikaloitua kinkkua
100 g juustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää perunasosehiutaleet, vehnäjauhot ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi levyiksi kevyesti jauhotetulla työtasolla. Leikkaa taikinalevyt kahdeksaan sektoriin. Sekoita kinkku ja juusto. Levitä täytettä taikinasektoreiden leveään päähän. Kierrä taikinapalat rullalle leveämmästä päästä aloittaen. Taivuta rullat sarviksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Nostata sarvia leivinliinan alla lämpimässä paikassa n.20 minuuttia. Paista niitä uunin keskiritilätasolla 225 asteessa n.15 minuuttia.
Ohje on munaton, mutta minä voitelin sarvet kauniimman värin vuoksi:)
Vastavierailulla:)
VastaaPoista