maanantai 26. joulukuuta 2011

Tapaninpäivän pullat



Kierrepullat

Taikina:
75 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 pieni muna

Täyte:
25 g voita
1 dl tomusokeria
(1 tl kardemummaa)

Voiteluun ja pinnalle:
1 muna ja raesokeria

Nypi voi, vehnäjauhot, sokeri ja suola murumassaksi. Liuota hiiva maitotilkkaan. Lisää hiivaseos muruseokseen. Lisää myös kevyesti vatkattu muna. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi ja anna levätä jääkaapissa n.15 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa täyte. Lisää huoneenlämpöiseen voihin sokeri(ja kardemumma), sekoita tasaiseksi massaksi.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä levyksi - lisää jauhoja, jotta taikina ei tarttuisi kaulimeen. Levitä täyte levylle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa rullasta noin kolmen senttimetrin paksuisia viipaleita. Laita viipaleet (Ikean:)muffinivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota noin 30 minuuttia.
Voitele kohonneet kierrepullat munalla, ripota päälle raesokeria ja paista 230-asteisessa uunissa n.10-15 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita ja kypsiä:)
Tästä ohjeesta tuli tusinan verran herkullisia pullia, mutta vaivaa piti kyllä nähdä. Jostain syystä taikina oli erittäin takertuvaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti