maanantai 5. joulukuuta 2011

Pullaa, nam!

Se alkoi taas uusi viikko ja arkiaskareiden jälkeen tuli pakottava tarve leipoa pullaa! Siitä tulee niin kotoinen ja turvallinen olo:)

Ohje yhdestä parhaimmista leivontakirjoista eli Heli Bergiuksen Suosituimmat Kotileivonnaiset.

Tuffan herkkupullat

Taikina:
1 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 munaa
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
75 g voita
1½ dl tomusokeria
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 muna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja hiukan vatkatut munat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää viimeiseksi huoneenlämpöinen voi. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista ja käsistä.
Peitä kulho leivinliinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja painele ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä sille ensin voi-tomusokerivaahto ja ripottele mausteet päälle. Kääri levy alaosastaan rullalle puoleen väliin ja samalla tavoin yläosastaan. Leikkaa tanko noin kolmen senttimetrin paloiksi ja nosta palat paperivuokiin leivinpaperilla peitetylle pellille.
Voitele pullat vatkatulla munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Nam!! Toiset ne osaa tuonkin taidon ;-D
    Mukavaa Itsenäisyyspäivää huomiselle!

    VastaaPoista
  2. Ohjeessa taitaa olla virhe:
    1dl maitoa?... :)

    VastaaPoista
  3. Eikun oikeesti! Itsekin ihmettelin mutta näin on: 1 desilitra maitoa! Ja hyviä tuli!

    VastaaPoista
  4. Voi kun näyttää herkullisilta ;)

    VastaaPoista
  5. Tuli niiiin hyviä pullia tällä ohjeella.
    Kiitos:)

    -Miikku

    VastaaPoista