perjantai 26. elokuuta 2011

Kävin sienimetsällä.

Tai sitten en;)


Näitä nyt kuitenkin syntyy kuin sieniä sateella. Harkitsen vielä teenkö niihin pilkut, punaisiin varmaankin, mutta onko kukaan nähnyt missään keltaisia, ruskeita, harmaita tai vaaleanpunaisia kärpässieniä?!

Huominen reissu Intohimona Askarteluun jääkin tällä kertaa multa väliin, mutta tehkää te muut hyviä löytöjä ja inspiroitukaa!

Edit: Löysin ohjeen sitä halajaville; ei muuta kuin kirjastoon lainaamaan Oi ihana joulukuu-kirja, siellä sivulla 102 on ohjetta...itsepäisesti teen kyllä jatkossakin omani ilman:)

16 kommenttia:

 1. Tosi kivoja sieniä <3 Olen etsinyt ohjetta noille miten tehdään mutta en oikein löydä.Itse olen täysin aloittelva virkkaaja joten olisiko mahdollista saada ohjetta? :) Jos aloittaisin urani kärpässienestä :) Kiitos jo etukäteen <3

  VastaaPoista
 2. Ihania! Ja voi kai olla sen värisiä kärpässieniä, kuin itse haluaa. Turkoosi voisi muuten olla aika makee...
  Täälläkin otettaisiin mielellään ohjetta vastaan!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka hauskoja sieniä! Ohjetta kaivattaisiin täälläkin :)

  VastaaPoista
 4. Mulla ei oo näihin mitään ohjetta! Aloitan vain virkkauksen ja teen lisäyksiä ja kavennuksia matkan varrella kun siltä tuntuu...siksi nää on kaikki erilaisia:)

  VastaaPoista
 5. Ihania sieniä, minäkin olisin jonkinlaista ohejetta näille kaivannut :)

  VastaaPoista
 6. Suloisia sieniä! Täällä uusi lukijasi, terveisin romulyyli-riitta.

  VastaaPoista
 7. Auts kun upeita sieniä, minä ainaskin olen nähnyt hyvin oranssin värisiä kärpässieniä:) Eikä kait se haittaa minkä värisiä noista tekee, mielikuvitusta vaan liikkeelle, mites ois vaikka musta??

  VastaaPoista
 8. Todella ihania! Saipa nämä hyvälle tuulelle. :)

  VastaaPoista
 9. Piti tulla kurkkaamaan minkälaisia sieniä täältä löytyy. Ihania!

  VastaaPoista
 10. Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi, yhdistävä linkki on tämän vuoden Sukkasato. Sienesi ovat todella hellyttäviä! Viime viikolla käydyn yliopisto-opintoihini kuuluvan sienituntemuskurssin jälkeen on pakko todeta, että jok'ikinen kuvassa näkyvä sieni voi olla kärpässieni.

  -Harmaansävyisiä kärpässieniä on vaikka millä mitalla: kehä-, harmaa-, kangaskärpässieni... Löytyy pilkullisia ja pilkuttomia lajeja.
  -Ruskeita ovat ennen kaikkea rusko- ja savukärpässieni. Niihin voi virkata (suojusjäte)pilkut joko valkoisella tai vaaleamman ruskealla langalla.
  -Vaaleanpunaisesta tuli heti mieleeni rusokärpässieni, joka on enemmän tai vähemmän punertava eli joskus jopa hyvinkin vaaleanpunainen. Rusokärpässienillä on valkoiset pilkut lakissa.
  -Keltainen sienesi muistuttaa minusta eniten kavalakärpässientä. Sen lakissa ei yleensä ole pilkkuja, mutta taiteellinen vapaus sallitaan.

  Anna mennä mielesi mukaan. Sopivat varmasti joidenkin kärpässienten lajituntomerkkeihin, mutta liekö tuokaan lopulta kovin tarkkaa. Saduissa ja luovuuden vallatessa sienet voivat olla vaikka minkälaisia. =o)

  Sienikurssin innostushöyryjä päästelevät terveiset,
  Sinisielu

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania! ♥

  t. PaaPii

  VastaaPoista
 12. hauskat sienet! oikeesti on olemassa punainen, valkoinen ja ruskea kärpässieni ainakin, ja punaisen kärpässienen sävyt vaihtelevat kasvupaikasta riippuen oranssiin asti. että ei muuta kuin pilkuttamaan :)

  VastaaPoista