torstai 29. heinäkuuta 2010

Sitruuna-marenkipiirakka

Olen hukannut oman ohjeeni mutta googlasin vähän...
Ei tullut ihan yhtä hyvää, jatketaan testausta:)

Pohja :
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Sitruunakiisseli :
1½ dl vettä
1½ dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Marenki :
4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sitten kylmä vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Paista 200 asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Mittaa kaikki kiisselin ainekset kattilaan ja keitä kunnes sakenee. Muista sekoittaa koko ajan:)
Kaada hieman jäähtynyt kiisseli pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Nostele marenki lusikalla kiisselin päälle. Paista 175 asteessa kunnes marenki saa vähän väriä, varo polttamasta.

3 kommenttia:

  1. My favourite! Kun sulla on se täydellinen ohje, niin kerro ja kokeilen!

    VastaaPoista
  2. Ihan tuli nälkä kun tulin blogissasi käymään! =)

    VastaaPoista
  3. Nam, tää on niin hyvvää! Pitääkin taas joskus tehdä. Sun piirakka näyttää kyllä paljon omaani herkullisemmalta! :P

    VastaaPoista