sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Mansikkahyydykekakku

Marianpäivänä meillä tarjotaan perinteisesti
mansikkakakkua:)
Tänä vuonna papan 60-vuotisjuhlat muuttivat
suunnitelmia sen verran että kakkua tarjottiin
vasta tänään ja se tehtiin
pakastemansikoista.


Ohje on tosi helppo ja nopea :

180-200 g digestive- tai kaurakeksejä + n.100 g sulatettua margariinia

2 prk vispikermaa vahhdotettuna, 2 prk maitorahkaa, 1½ dl tomusokeria, 6 liivatelehteä, 3 dl soseutettuja mansikoita, vähän mansikoiden mehua

Keksit muussataan ja niihin lisätään sulatettu margariini. Murske taputellaan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä. Vatkaa vispikermat vaahdoksi ja lisää maitorahkat sekä tomusokeri. Laita liivatelehdet likoamaan ja soseuta mansikat. (Pakastemansikoista voit ottaa vähän mehua sivuun.) Lisää mansikat massaan. Lämmitä mansikkamehua mikrossa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää mehu massaan. Lopuksi laita massa keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään:)

Koristele tuoreilla mansikoilla tai suklaarouheella!

2 kommenttia:

  1. Vastavierailulla :)

    Nam mikä mansikkahyydykekakku!

    VastaaPoista
  2. aivan ihana resepti !! ei voi muuta sanoa kuin että nam!! :)

    VastaaPoista