torstai 17. kesäkuuta 2010

Aamiaiscroissantit

Eilen illalla vielä ennen nukkumaanmenoa
leivoin aamuksi croissanteja.
Paljon parempia kuin kaupan:)


Ohjeen avulla voit tehdä myös juusto-tai kinkkusarvia.

Tarvitset : 1½ dl vettä, 1 pss kuivahiivaa, 4 dl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa, 1 kananmuna, 75 g pehmeää leivontamargariinia, (100 g juustoraastetta), kanamuna voiteluun

Lisää kädenlämpöiseen veteen suola, kananmuna ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi ja lisää viimeiseksi margariini. Jatka vielä hetki vaivaamista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa palloksi. Halkaise kahtia ja kauli ensimmäinen puolikas pyöreäksi levyksi. Jaa levy kahdeksaan osaan ja rullaa sarviksi. Tee toinen satsi samalla tavalla. Nosta sarvet leivinpaperille ja jätä liinan alle kohoamaan. Paista kohonneet ja voidellut sarvet 225-asteisessa uunissa n.12-15 minuuttia. Nam.

1 kommentti:

  1. Mmm ihana aamianen:) Vielä kun kohottaisi yön yli niin saisi aamulla lämpimiä croissantteja!

    VastaaPoista