lauantai 5. kesäkuuta 2010

Kinuski-raparperipiirakka

Laitan tänne nyt muistiin aivan
loistavan raparperipiirakan ohjeen.
Löysin sen paikallislehdestä, taitaapi
olla alkujaan Marttojen kehittelemä...

Taikina:
100 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
Täyte:
6 dl raparperia kuutioituna
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
½ dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
Pinnalle :
2 dl valmista kinuskikastiketta
1 dl kaurahiutaleita

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
Lisää muna huolellisesti vatkaten rasva-sokeri-
seokseen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen
joukkoon. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen
rasva-sokeriseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka.
Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja
esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa n.10 min.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja
levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Sekoita
kinuskikastike ja kaurahiutaleet keskenään ja
lisää ne raparperitäytteen pinnalle.
Jatka piirakan paistamista 225-asteisessa
uunissa n.25 minuuttia.

Kuvaa saatte vasta huomenna, mutta voin
kyllä lämpimästi tätä suositella:)
Oikein kiva kirpeä&karamellinen yhdistelmä !

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Tuo kinuskisuus tekee raparperin kirpeudelle varmasti hyvän vastakohdan :)

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje! Teenkin tänään raparperipiirakkaa ja lisäsin ohjeen myös facebookkiin ;D

    VastaaPoista
  3. Jos tämän tekisi uunipellille, riittäisikö 2xohje vai miten tämän tekisitte. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä ainakin itse tekisin niin! Kaksinkertaistaisin ainakin taikinan määrät, mutta kinuskikastiketta riittäisi ehkä 3 dl?

      Poista