Ei puhuta siitä, että uunissa on Suklainen karpalomoussekakku...
Ihan uusimmasta Pirkka-lehdestä sen löysin ja ajattelin kokeilla kun huomenna tulee vieraita Tupperware-kutsuille. Laitan ohjeen tähän (löytyy varmaan lehden sivuiltakin) jotta löydän sen itsekin mikäli kakusta tulee hyvää :)
Pohja : 100 g taloussuklaata, 50 g leivontamargariinia, 2 kananmunaa, 1 dl sokeria, 1½ dl vehnäjauhoja, ½ dl kaakaojauhetta, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vanilliinisokeria
Täyte : 6 liivatelehteä, n.4 dl karpaloita (pakaste), 1½dl sokeria, 1 tl vanilliinisokeria, 1 tlk maitorahkaa, 1 tlk vispikermaa, 2 rkl vettä tai karpalomehua
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat. Sulata suklaa ja margariini mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen suklaa-rasvaseoksen kanssa. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n.15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta kohmeiset karpalot (minä käytin punaviinimarjoja) monitoimikoneella. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää joukkoon rahka. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahtoon karpalo-rahkaseos. Kuumenna vesi tai mehu. Liuota puristetut liivatteet mehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli.
Huomenna kuvaa, toivottavasti...
Olipa hyvää suklaamoussekakkua, KIITOS!
VastaaPoista