torstai 26. heinäkuuta 2018

Kesän eka mustikkapiirakka




Minä tykkään enemmän pullapohjaisesta mustikkapiirakasta, mutta näillä helteillä ei sen tekeminen innostanut...Tämän pohjan teet vatkaamatta:

100 g leivontamargariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g ranskankermaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n.5 dl mustikoita

Pehmitä margariinia hetki mikrossa. Lisää joukkoon vispilällä sekoittaen sokeri ja muna sekä vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
Voitele n.26-28-senttinen vuoka. Levitä taikina sen pohjalle ja reunoille.
Vatkaa täytteen ainekset(ei mustikoita)keskenään.
Kaada mustikat pohjan päälle ja levitä lopuksi täyte päälle.
Paista 200-asteisen uunin 2.alimmalla tasolla n.30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Hyvälle näyttää ja varmaan myös maistuu tuo mustikkapiirakka. Yällä helteellä sopivan helppo resepti, kun löytyis vielä mustikoita muualtakin kuin torilta.

    VastaaPoista