lauantai 29. joulukuuta 2018

Timjami-mustikkashrub

Näitä meillä juotiin aattona ennen ruokaa:


2 dl vettä
2 dl sokeria
150 g mustikoita
4 timjaminoksaa
2 dl omenaviinietikkaa
Tarjoiluun:
jäitä, omenasiivuja, mustikoita, tonic-vettä

Valmista makuetikka edellisenä päivänä. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää mustikat ja timjaminoksat. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon viinietikka ja kuumenna kiehuvaksi. Siivilöi liemi lasipurkkiin ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Makuetikka säilyy kylmässä 2 viikkoa.
Valmista juomat juuri ennen tarjoilua. Täytä lasit jääpaloilla, omenasiivuilla ja mustikoilla. Mittaa lasiin 2 rkl makuetikkaa ja kaada päälle 2 dl tonic-vettä.

PS.Voit valmistaa juoman myös kuohuviinistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti