maanantai 1. tammikuuta 2018

Pannacottaa ja vadelmakastiketta


Tämä oli meillä jo Tapaninpäivänä jälkiruokana. Aattona söimme Marianne-jäädykettä ja Joulupäivänä olimme anoppilassa.

Tarvitset:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kreikkalaista jogurttia
Kastike:
200 g pakastevadelmia
1 dl sokeria
vaniljasokeria maun mukaan

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri. Anna kiehahtaa niin että sokeri sulaa.
Nosta kattila liedeltä ja lisää vielä lämpimään seokseen puristellut liivatelehdet. Sekoita hyvin. Kun seos on vielä vähän jäähtynyt, lisää jogurtti ja vaniljasokeri. Kaada tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Mittaa kattilaan vadelmat ja sokeri. Keitä noin 15 minuuttia. Nosta liedeltä ja soseuta.
Lisää vaniljasokeria jos haluat. Valuta pannacottien päälle ja tarjoile.

6 kommenttia:

  1. Pannacotta on NIIN hyvää, sitä olen muutaman kerran tehnyt ja ravintolasta sitää tulettua jälkkäriksi jos sitä vain on tarjolla. Tuo ohjeessasi olevat jogurtti on uusi tuttavuus. Pitää kokeilla. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jogurtti keventää vähän mutta ei kuitenkaan maistu läpi;)

      Poista
    2. Mä tilaan yleensä ravintolassa Creme Bruleeta kun sitä ei saa kotona!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Meillä tykätään pannacotasta; se on helppo ja sopii gluteenittomaan ruokavalioon:)

      Poista
  3. Namskis kuinka näyttää herkulle! Kiva, kun löysin blogisi.☆ Tullaan tutuiksi ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

    VastaaPoista