2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 tummunutta banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
kanelia
2½ dl sokeria
2 tummunutta banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
kanelia
Vuokaan: gluteenitonta korppujauhoa
Sekoita kaikki ainekset isolla lusikalla kulhossa, lisää mukaan oman
maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja
korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa
uunissa noin tunnin ajan. Kakku tummuu hieman normaalia enemmän päältä mutta älä huolestu.
Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun.
Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy
hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa.
Me ollaan tehty tätä nyt jo kahdesti ja kummallakin kerralla taikina on kuohunut vuoasta myös uunin pohjalle. Joko varaudut siihen etukäteen tai vähennät leivinjauhetta tai ruokasoodaa:)
Oukei, kiitos tiedosta, kun varmaan tämä(kin) menee kokeiluun - sinulta kun saa aina oikein hyviä ohjeita, kiitos.
VastaaPoista