sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Maailman paras banaanikakku (gluteeniton)


2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 tummunutta banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita  tai leivontamargariinia sulatettuna
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
kanelia
Vuokaan: gluteenitonta korppujauhoa

 Sekoita kaikki ainekset isolla lusikalla kulhossa, lisää mukaan oman maun mukaan kanelia. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka.  Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tummuu hieman normaalia enemmän päältä mutta älä huolestu. Kokeile kypsyyttä tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, varsinkin jääkaapissa.

Me ollaan tehty tätä nyt jo kahdesti ja kummallakin kerralla taikina on kuohunut vuoasta myös uunin pohjalle. Joko varaudut siihen etukäteen tai vähennät leivinjauhetta tai ruokasoodaa:) 

1 kommentti:

  1. Oukei, kiitos tiedosta, kun varmaan tämä(kin) menee kokeiluun - sinulta kun saa aina oikein hyviä ohjeita, kiitos.

    VastaaPoista