sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Puolukka-piparkakku-semifreddo

 
Meidän jouluaaton jälkiruoka oli tämä puolukka-piparkakku-semifreddo, gluteenittomana ja kinuskikastikkeella höystettynä tottakai. Ohje tässä:
 
16 Semperin gluteenitonta piparkakkua
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl puolukkahilloa

Murskaa piparkakut pakastuspussissa esim,puunuijalla. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi.
Puhdista vatkaimet ja kuivaa ne. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keltuais-sokerivaahtoon kermavaahto, piparkakkurouhe ja puolet puolukkahillosta. Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen.
Kaada seos laakeaan vuokaan. Lusikoi pinnalle huolimattomasti loppu puolukkahillo.
Peitä puolukka-piparkakku-semifreddo foliolla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes massa on puolijäinen eli semifreddo. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa. Nam.

1 kommentti:

  1. Oi että, näyttääpä herkulliselta! Vähän suunnittelin tekeväni tätä uudeksi vuodeksi, ja kun kuvaasi katsoo niin kyllä se vain on houkuttelevan näköinen kaiken jouluherkuttelun jälkeenkin :)

    VastaaPoista