torstai 13. helmikuuta 2014

Gluteenittomat Daim-muffinsit

Huomenna on Ystävänpäivä! Sain omat korttini postiin vasta tänä aamuna, mutta toivotaan että ehtivät perille. Omalle väelle tein herkullisia Daim-muffinseja oikein kunnon kuorrutteella:


2 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoa
2 dl gluteenittomia jauhoja
  3/4 dl vispikermaa
1 dl sulatettua margariinia
150 g (1½ pussia) daimrakeita
Kuorrute:
1 dl valmista kinuskikastiketta
½ prk maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
½ pkt (n.250 g) tomusokeria
Sekoita munat ja sokeri kevyesti esim.puuhaarukalla. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vispikerma sekä sulatettu margariini muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää lopuksi daimrakeet. Jaa taikina paperisiin muffinsivuokiin muffinsipellille. Paista muffinseja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Daimrakeet putosivat muffinsien pohjalle ja jäivät ihanan tahmeaksi ja sitkeäksi kerrokseksi.
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pursota jäähtyneiden muffinsien päälle. Voit koristella murskatuilla Daim-rakeilla, jos niitä jäi...:)
Taikinasta tuli 13 muffinsia.

3 kommenttia:

  1. Jestas että näyttää hyvälle! Ja varmasti maistuu kanssa. Taidanpa poimia reseptin talteen ensi kerraksi kun tulee gluteiinittomia vieraita :) Kiitän <3

    VastaaPoista
  2. Tosi hienoja ja voihan noihin laittaa täytteksi mitä vaan ä

    VastaaPoista
  3. Maistu sikahyviltä!!!sain vain yhen:'(:'(-p-haluu lisää

    VastaaPoista