sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Calzone

Sunnuntain pikalounas kirpparikierroksen jälkeen: calzone!

Uunista tullut 1/2
 Ohje on täällä blogissa ollutkin jo joskus kolmisen vuotta sitten, mutta kuvaa ei ole ehditty ottamaan;) On nimittäin sen verran herkkua että syödään kyllä nopeasti parempiin suihin!

Täyte laitetaan vain toiselle puolelle plättyä.

Nopea tehdä; taikinaa vähän kannattaa kohotella mutta uunissa ei ole kuin alle 10 minuuttia! Täytteenä näissä(annoksesta tulee kaksi pizzaa) on tomaattimurskaa, pepperonisalamia, ananaspaloja, mozzarellajuustoraastetta ja silputtua basilikaa.

Muista tehdä höyryaukot haarukalla.
Ja kuten kuvista näkyy, käytin taikinaan 3 dl sämpyläjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja; maku eikun parani!

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Bride&Groom

This is my card for
TotallyPaperCrafts Challenge - June Bride(and Groom of Course)!


Do you see my couple?
That lovely pair of flamingos, in love, of course...
I´ve been saving that paper for a couple of years, and now it was perfect time to use it! "Love never fails", isn´t that a good phrase for a wedding card?

torstai 27. kesäkuuta 2013

P*skarteluhaaste # 193

Musiikkia, musiikkia...kuuluu ohjeistus tällä viikolla paskiksessa! Ja haasteeseen tein sitten tälläisen yksinkertaisen onnittelukortin, johon voi lisätä onnittelulausekkeen sitten kun saaja on tiedossa...


Tälläiset perinteisemmät kortit kukkineen on ainakin vanhempien sankareiden mieleen:) Kaunis Gorjuss-tyttönen ei paljon muuta koristetta tarvitse. Pari muutakin korttia on tuloillaan; ihmeesti sitä kykenee näin trooppisen helteen vallitessa luomaan jotain uuttakin! Nautitaan nyt - näitä kelejä muistellaan sitten taas talvella 30 asteen pakkasilla.

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Happy day

Sää ei suosi siivousta(milloin se suosii?!?), eikä oikein askarteluakaan, mutta koska kesällä juhlitaan paljon erilaisissa merkeissä, on kortteja tehtävä! Onneksi se ei ole oikeastaan lainkaan ikävää puuhaa, toisin kuin vaikka ikkunoiden pesu...;)


This card is for a girl, who wants to travel a lot. She has already planned a trip to London after two years, and trip to New York after four years. That´s why I´ve used Papermania All aboard-paper for this card:) Bon voyage, my darling!

This card goes to the Totally Gorjus Challenge - Happy Birthday!

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

For a friend



I was very inspired by all the fantastic DT-works! Especially those with hot air balloon:)

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kahvikutsu

Tein pika-kortin, aiheena kutsu kahville! Käytin ensimmäistä kertaa jo aikaa sitten saamaani Hero Artsin taustaleimasinta, tosin ikäänkuin tekstileimana;) Ja joitain aikaa sitten kirjakaupasta ostettuja pieniä muovisia kukkasia!


Luonnossa tuon vihreän paperin ja leimasinmusteen sävyero ei näy ihan noin räikeästi...Tällä kortilla mukana:
Sparkles Monthly Challenge - Steampunk or vintage!
(vintage - old advertisement and vintage paper:)

Tässä se Hero Artsin taustaleimasin kokonaisuudessaan.

torstai 13. kesäkuuta 2013

Raparperipai


 Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja(laitoin ohrakasta)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Täyte:
½ l raparperipaloja
2-3 rkl vettä 
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa(laitoin kermaviiliä prkn)
2 dl ranskankermaa
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
(1/4 tl inkivääriä)

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Minä käytin uutta 20 cm:n irtopohjavuokaani, johon laitoin leivinpaperin pohjalle. Pehmitä raparperipaloja hetki sokerilla maustetussa vesitilkassa liedellä tai mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos taikinapohjalle. Minä lisäsin täytteeseen pari ruokalusikallista perunajauhoja, jotta se ei jäisi vetiseksi...ja unohdin inkiväärin. Paista torttua 175-asteisessa uunissa vähintään 45 minuuttia. Torttu oli uunissa kokonaisen tunnin, ja vielä vartin sen jälkeen kun sammutin uunin;) Anna tortun jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista.


 Nyt on pakko sanoa että ehkä parasta raparperileivonnaista mitä olen ikinä syönyt, ja kaunista!

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

P*skarteluhaaste # 192

Tällä viikolla paskiksessa halutaan sotk...ei kun suihkeita! Koitin ensin tehdä korttia omistamillani Fireworks!-suihkeilla mutta jälki ei ollut hyvää:( Mä niin tarvitsen vielä harjoitusta...


Tein sitten tälläisen kortin.

Chipboard-sydän käsiteltiin ensin gessolla.
Sitten se maalattiin vaaleanpunaisella askartelumaalilla.
Ja lopuksi suihkin siihen kiiltoa Perfect Pearls Mistillä.


 Toivottavasti kelpaa haasteeseen.
Korttiin lisäsin valmiin tarratekstin(Sweetheart), rintanapin(mehiläinen), napin narurusetilla ja tagin, johon leimasin vähän tekstiä. Tykkään itse nykyään eniten tälläisestä yksinkertaisesta tyylistä; toivottavasti joku muukin?

lauantai 8. kesäkuuta 2013

BFF

Another day, another card:)
This is for my best friend...


Turqoise and red is pretty funny combination,
or what do you think?!

This card goes to the following challenges:
Papertake Weekly Challenge - Anything goes!
Charisma Cardz Challenge - Tons of layers!

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

P*skarteluhaaste # 191

Värilastu paskiksessa tällä viikolla...saa nähdä kuinka onnistuin teidän muiden mielestä...sininen on ehkä liian haalea, mutta muutakaan ei ollut:


Koko kortti lähti tuosta pallopaperista(josta löytyy kaikki värilastun värit!). Sitten vähän siksakpaperia(mä rakastan sitä!), Timpan stanssilla kukkia ja jonkun lehden mukana tullut chipboard(tuo missä lukee juuri oikealla vihreällä 100 % NATURAL)sekä pari lippua. Kohokuviointiakin lisäsin aluspaperiin...ja oon kyllä ite ihan tyytyväinen aikaansaannokseeni!

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Vadelmabrowniet marengilla

Kiitokset Laura ja Jo!
Laura on tehnyt niin paljon herkkuja blogissaan että täälläkin on innostuttu kokeilemaan uusia reseptejä. Yksi niistä on tämä Jo Wheatleyn blogista bongattu Rasperry and meringue brownies:

Näyttää pahalta, mutta maistuu jumalaisen hyvältä!
 100 g tummaa suklaata (väh.50 % kaakaota) pilkottuna
85 g maitosuklaata pilkottuna
130 g (suolatonta) voita
200 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 keltuaista
3 dl (150 g) vehnäjauhoja
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
½ dl (40 g) kaakaojauhetta
kiinteitä pieniä vadelmia

Marenki:
2 valkuaista
100 g hienoa sokeria

Sulata tumma suklaa ja 25 g maitosuklaasta voin kanssa mikrossa. Käytä pientä tehoa ja vahdi! Jäähdytä. Vatkaa sokeri, vaniljasokeri, kananmunat ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatetut suklaat+voi. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaakao. Lisää varovasti käänneellen loput pilkotusta maitosuklaasta. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tiputtele päälle vadelmia. Paista 20 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Tee sillävälin valkuaisvaahto; vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Levitä valkuaisvaahto kakun päälle ja laita kakku takaisin 130-asteiseen uuniin n.40-45 minuutiksi. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä siellä. Nauti:)

PS. Tämä oli sellaista suklaista&vadelmaista mutakakkua ihanan rapsakalla marenkikuorrutteella. Ensi kerralla annan sen olla uunissa vähän pitempään, ja ehkä vähän kovemmassa kuumuudessa:)