perjantai 4. tammikuuta 2013

Suklaavaahto uunissa

Kirja-alen loistavia löytöjä : Mia Öhrn Uudet suklaaherkut. Siitä löytyy mm.tämän ihana ohje:


Ei saa nauraa! Ehkä se ei näytä hyvältä, varsinkaan viimeiset rippeet kaavittuna tähän kulhoon, mutta voi pojat että se on/oli hyvää!

175 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
3 kananmunaa
ripaus suolaa
½ dl sokeria

Sulata suklaa kuohukerman kanssa mikroaaltouunissa. Jäähdytä seos hyvin, mielellään ainakin 30 minuutin ajan. On tärkeää ettei suklaa ole liian lämmintä, kun loput ainekset käännellään siihen. Muuten seos voi juoksettua.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset suolalla maustettuna jäykäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on melko kovaa. Riko keltuaisten rakenne ja kääntele ne varoen valkuaisvaahtoon. Kaada vaahto sen jälkeen varovasti sulatettuun suklaaseen ja sekoita ilmavaksi suklaavaahdoksi.
Kaada vaahto uuninkestävään, noin litran vetoiseen vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Täytteen pitää jähmettyä hiukan mutta olla edelleen melko pehmeää. Jäähdytä vaahtoa hiukan tai nauti siitä lämpimänä kevyesti vaahdotetun kerman tai jäätelön kanssa. Suklaavaahto säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä ja maistuu myös kylmänä:)

Alesta tarttui mukaan myös muutama timantti, sillä nehän ovat tytön parhaita ystäviä...

Ja kaikki nämä vain kympillä!

4 kommenttia:

  1. Kaikkien suklaaohjeiden pitäisi olla kiellettyjä! Hih! Tai ainakaan niitä ei saisi laittaa blogiin...
    Oih, bling, bling... ihania!

    VastaaPoista
  2. Sun on pakko kokeilla tätä - uskomattoman helppoa, nopeaa ja hyvää:)

    VastaaPoista
  3. Oijoi...pitääkin kokeilla karppiversiona tota :)

    VastaaPoista