torstai 10. tammikuuta 2013

Maitosuklaakakku

Viime viikolla syötiin tummaa suklaata, tällä viikolla maitosuklaata (ensi viikolla valkosuklaata?):


Ohje jälleen Mia Öhrnin Uudet suklaaherkut-kirjasta. Joko hait omasi? Vain 5,95 Suomalaisessa kirjakaupassa;)

150 g voita
200 g maitosuklaata
3 kananmunaa
½ dl raakasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
teelusikan kärjellinen suolaa
1 pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu
(1 rkl Cointreauta/sitruslikööriä, rommia tai vastaavaa)

Voitele pyöreä n.22 cm:n irtopohjainen vuoka. Sulata voi kulhossa mikroaaltouunissa. Taita suklaa pienemmiksi paloiksi ja sulata varoen voin joukkoon. Sekoita suklaaseos tasaiseksi ja jäähdytä hieman. Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti ja lisää suklaaseos joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, ja kaada seos taikinaan appelsiinin mehun ja kuoriraasteen kanssa. Lisää sekaan Cointreau, jos haluat, minä tein ilman sitä. Vatkaa taikina tasaiseksi. Kaada se vuokaan ja kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa hiukan yli 20 minuuttia (minun uunissa meni hiukan yli 25 minuuttia). Jäähdytä.


8 kommenttia:

  1. Toisilla on tipaton tammikuu ja kun se ei meitä kosketa niin päätin että meidän perhe pitää suklaattoman tammikuu :) Ei suklaata eikä suklaakakkuja, -jäätelöä, keksiä jne. Niitä ei saa ostaa eikä valmistaa. Siis syödä saa jos joku tarjoaa. Onneksi et voi tarjota tätä kakkua meille, sillä nyt viikon jälkeen kuva ei aiheuta pahempaa kuolan valumista! Riippuvuus alkaa helpottaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun mä jätin vuodenvaihteessa karkit&suklaan,niin kakkua on kyllä tehtävä edes kerran viikossa;-)Ja olet kyllä lämpimästi tevetullut maistamaan:-DHyvää oli;maitosuklaa&appelsiini toi vähän kolan makua!

      Poista
  2. Nam, näyttää todella hyvältä. Täytyy kokeilla joskus :) .

    VastaaPoista
  3. Hei! Kakku vaikuttaa tosi hyvältä! Tiedätkö, voisiko raakasokerin korvata tavallisella sokerilla? Ja onko kakku parasta ihan sellaisenaan vai kannattaako tarjota esim. vaniljavaahdon kera?

    Kiitos vielä reseptistä!

    Jaana

    VastaaPoista
  4. Itse käytin luomuruokosokeria - taitaa olla sama asia? Toimii varmasti myös tavallisella sokerilla:)Minä söin vaniljajäätelönokareen kanssa, kolme lasta söi ilman mitään lisukkeita ja kaikki tykättiin!

    VastaaPoista
  5. Käykö tähän ihan tavallinen sokeri? :)

    VastaaPoista
  6. Luulisin että tavallinen sokeri käy myös, maku voi tosin hieman muuttua:)

    VastaaPoista
  7. tavallinen sokeri käy vai?

    VastaaPoista