Ne on sade ja kaneli-ässät:)
Kaksi kotona flunssaa potevaa lasta tarvitsi jotain piristystä, joten leivottiin sitten joulun ekat kaneliässät.
Ohje kestosuosikkikirjastani Heli Bergeriuksen Suosituimmat kotileivonnaiset:
125 g voita tai leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
2 rkl sokeria
1½ tl kanelia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Nosta taikina kelmulla peitettynä viileään tekeytymään puolen tunnin ajaksi. Leivo taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja leikkaa ne 6-7 cm:n paloiksi. Kierittele tangot sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile niistä s-kirjaimia leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista pikkuleivät 175-asteisessa uunissa n.10-15 minuuttia. Ohjeesta piti tulla 70 kpletta, mutta mepä saatiinkin aikaiseksi 82 ässää!
Ihania ässiä, en olekaan aikoihin niitä leiponut, pitäiskähän tänä vuonna kokeilla, jos ohjekin on hyväksi havaittu. :)
VastaaPoistaMakoisia ovat, mutta alkuun oli hieman kankeutta "leipoa sormenpaksuisia tankoja". Parhaaksi tekniikaksi osoittautui tankojen muotoileminen käsin leivonta-alustalle...mutta ihan hyvännäköisiähän niistä tuli:) Ja sanoinko jo että herkullisia!
PoistaRakastan kaneliässiä! Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaNää on kyllä niin nostalgisia, vuosiin ei oo tullut syötyä. Lapsena äiti noita aina teki.
VastaaPoista