keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kuivaa kakkua?

Kaukana siitä, sanoi koemaistaja ja otti vielä kolmannen palan;)

Ohje on löytynyt jostain netin syövereistä ja kirjoitettu talteen pienelle paperipalalle...

100 g tummaa suklaata
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa tai kermaa

Rouhi suklaa(Ikean suklaalevyssä on muuten se tasan sata:). Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon suklaarouhe. Paista n.1 tunti 175-asteisessa uunissa voidellussa&korppujauhotetussa vuoassa. Vahdi ettei pääse liian tummaksi(laita pala foliota päälle jos näyttää siltä).

4 kommenttia:

  1. Kuvassa kakku näyttää mehevältä, vähän kostealtakin. Tämä voisikin olla sellainen herkku, josta meilläkin tykättäisiin. Kiitos ohjeesta, laitan sen talteen :)

    VastaaPoista
  2. Koska suklaa on mielitekojeni kärkipäässä, en tämän pitemmälle päässyt blogissasi :)
    Ehkä vähän narrasin. Hauskoja kortteja omintakeisella tyylillä!
    Kysyit perhosesta.
    Olen saanut niitä valmiiksi stanssattuina ystävältä ja väritin tuohon korttiin kuten tavallista ProMarker tusseilla.
    Käytin samoja värejä kuin ruusuissa ja tussien leveää päätä. Viiva yli koko siiven vaalean punaisella, toinen tummemmalla punaisella ja ihan reunaan lehtien vihreää.
    Sitten meikkisienellä reunoja mustalla leimasinvärillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pakko kokeilla itsekin tuota perhosta:)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, täytyypä kokeilla tässä joku kerta.

    VastaaPoista