tiistai 20. lokakuuta 2009

On täällä jotain tehty...

...nimittäin leivottu!

Kestosuosikki-tiikerikakusta on
jäljellä kaksi palaa, joten kuvaa ei
ole luvassa:)
Kinkkupizzakin syötiin sunnuntai-
iltana parempiin suihin, mutta
eilen leivottuja ohraleipäsiä jäi
vielä päivän keiton seuraksi


Ohje löytyy Nalle Ohra Täysjyvähiutale-
paketin takaa...

3 dl kädenlämpöistä vettä, 1 rkl sokeria, ½ tl suolaa, ½ tl valkosipulijauhetta, 2 dl Nalle Ohrahiutaleita, 1 pss kuivahiivaa, n.4 dl vehnäjauhoja, ½ dl rypsiöljyä

Yrttiöljy : ½ dl rypsiöljyä, 1 valkosipulin kynsi murskattuna, ½ tl rosmariinia

Sekoita veteen sokeri,suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija n.9 cm). Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään. Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttiöljyllä. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Paljon valkosipulia, pysyy flunssat loitolla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti