Leivoin tosi helppoja ja hyviä
voisarvia Valion ohjeella.
Olen tehnyt näitä usein ja
aina ne häviää lautaselta,
kun selkänsä kääntää:)
Seurana puolukkamehua.
sen tähänkin eli
1 prk (=2 dl) ruokakermaa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
1 muna
n.6 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää margariinia
Voiteluun : munaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää suola, muna, jauhot ja pehmeä voi.
Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä liinalla
ja kohota vedottomassa paikassa puolisen
tuntia. Jaa kohonnut taikina kahtia.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi
levyksi (läpimitta n.40 cm). Jaa levy taikina-
pyörällä kahdeksaan kolmiopalaan.
Rullaa kolmiot leveästä päästä aloittaen
sarviksi. Nosta sarvet pellille leivinpaperin
päälle kohoamaan vielä siksi aikaa kun uuni
lämpiää 225 asteeseen. Voitele munalla ja
paista n.15 minuuttia uunin keskitasolla.
Ohjeesta tulee 16 sarvea:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti