perjantai 31. maaliskuuta 2017

Suklaafudgekakku

Nätti se ei oo, mutta herkullinen kyllä!

Pohja:
150 g leivontamargariinia
2 kananmunaa
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmää kahvia
1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
1½ dl vispikermaa
1½ dl sokeria
2 rkl siirappia
100 g tummaa suklaata
75 g leivontamargariinia

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kahvi.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu margariini.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n.40 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassaan.
Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna hiljalleen samalla sekoittaen. Anna kiehua n.5 minuuttia sekoitellen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon margariini. Jäähdytä sekoitellen 10 minuuttia.
Kaada kuorrutus varovasti jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

PS.Ohje on Kaneli&sokeri-lehdestä, mutta muokattu gluteenittomaksi. Ja ensi kerralla vähennetään sokerin määrää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti