Nätti se ei oo, mutta herkullinen kyllä!
Pohja: 150 g leivontamargariinia 2 kananmunaa 2½ dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 rkl kylmää kahvia 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta ½ dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta Kuorrutus: 1½ dl vispikermaa 1½ dl sokeria 2 rkl siirappia 100 g tummaa suklaata 75 g leivontamargariinia
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kahvi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu margariini. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n.40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna hiljalleen samalla sekoittaen. Anna kiehua n.5 minuuttia sekoitellen, kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon margariini. Jäähdytä sekoitellen 10 minuuttia. Kaada kuorrutus varovasti jäähtyneen pohjan päälle vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
PS.Ohje on Kaneli&sokeri-lehdestä, mutta muokattu gluteenittomaksi. Ja ensi kerralla vähennetään sokerin määrää:) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti