Taikina:
150 g voita tai leivontamargariinia
200 g tummaa suklaata
2 dl ruokosokeria
4 kananmunaa
1 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
2 dl pieniä vaahtokarkkeja
Koristeluun:
suklaakastiketta tai -kuorrutetta
pieniä vaahtokarkkeja
Sulata voi ja suklaa kattilassa pienellä lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet pähkinöitä ja karkkeja lukuunottamatta kulhossa ja sekoita munasokerivaahtoon kevyesti esim.nuolijalla. Sekoita lopuksi joukkoon jo vähän jäähtynyt voi-suklaa-seos. Kääntele joukkoon myös vaahtokarkit ja pähkinät.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n.30 minuuttia(minun uunissa 25 minuuttiakin oli vähän liikaa). Keskusta saa jäädä mutakakkumaisen löysäksi. Anna jäähtyä ja koristele. Nauti.
PS:Gluteenitontahan tämä on kun olet tarkkana suklaan ja vaahtokarkkien kanssa...
Oi miten herkullista,,,,,,,minä tein vaan gluteenittoman kääretortun ja sinne sisään sitä sun tätä,,,,mutta näytti maistuvan sekin....Ihanaa ystävänpäivää!
VastaaPoistaKiitos,samoin Sinulle Ritva!
VastaaPoistaNäyttää herkulta!
VastaaPoistaHyvää ystävänpäivää!