tiistai 29. maaliskuuta 2016

Mariannejuustokakku

Pääsiäinen oli ja meni, meillä lähinnä keittiöremontissa. Siitä syystä leipominen ei ole juurikaan onnistunut viimeiseen kahteen viikkoon ja vielä menee ainakin neljä viikkoa. Mulla ei ole uunia!!!!
Onneksi bongasin K-ruoka-lehdestä tämän juustokakun ohjeen:

Muokkasin siitä gluteenittoman ja puolitin ohjeen.
Pohja:
1 pkt (165 g) Schärin Chocolate O-keksejä
n.40 g leivontamargariinia

Täyte:
3 liivatelehteä
1 prk vispikermaa
n.100 g maustamatonta tuorejuustoa
n.100 g turkkilaista jogurttia
n.75 g Fazer Marianne Crush-rouhetta
pari rkl sokeria

Päälle:
1 Kinder suklaamuna

Hienonna keksit monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Kiinnitä pienen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen esim.soppalautaselle. Vaahdota kerma. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, karamellirouhe ja sokeri.
Kuumenna tilkka maitoa ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Kaada liivateseos tuorejuustotäytteen joukkoon koko ajan vatkaten.
Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota vuoasta ohuen lastan avulla. Koristele kuten haluat.
PS.Alkuperäinen oli koristeltu mm.Marienne-rakeilla, mutta koska ne eivät käy täysin gluteenittomaan ruokavalioon me käytettiin rikottua Kinder-suklaamunaa:)

6 kommenttia:

  1. Tsemppiä rempat keskelle!

    Ja kiitos reseptistä, piti oikein samantien kirjoittaa ylös ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oliko tuossa nyt jo se puolitettu ohje ja gluteeniton versio?

      Poista
    2. Kiitos Maaka! Yllä oleva ohje on jo puolikas ja gluteeniton,alkuperäinen löytynee k-ruoka.fi-sivuilta:)

      Poista
  2. Siis vaan YKSI kinderi? :D

    VastaaPoista