tiistai 7. heinäkuuta 2015

Belgialaiset vohvelit

Ja gluteenittomana tietysti.

Näistä on kiittäminen Tupperwaren Silikoni Vohvelivuokaa. Suosittelen lämpimästi.
Ohjekin on samasta paikasta:

3 keltuaista
2½ dl maitoa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 veitsenkärjellinen suolaa
vajaa 1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
90 g sulatettua voita
3 valkuaista

Ota uuniritilä pois uunista ja laita kaksi Silikonista Vohvelivuokaa ritilälle, lämmitä uuni 220 asteiseksi.
Laita keltuaiset, maito, jauhot, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhoon ja vatkaa käsivispilällä. Lisää voi ja vatkaa lisää.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen taikinaan.
Jaa taikina kahteen Silikoni Vohvelivuokaan ja paista 11-13 minuuttia.
Ota vohvelit pois uunista ja laita ne ilman Vohvelivuokia takaisin uuniin 3-4 minuutiksi(esim.Silikoni Leivinalustalle tai ihan vaan pellille leivinpaperin päälle). Näin vohveleihin tulee rapea pinta.
Tarjoile kermavaanhdon, mansikoiden ja suklaakastikkeen kera!

2 kommenttia:

  1. Nää postaukset saa mun toivomaan taas kerran sitä vohvelirautaa...

    VastaaPoista
  2. Jäiks......onpa herkullisen näköistä......pitääkö alkaa metsästään tuota vuokaa....

    VastaaPoista