sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Juustosarvet

Sattuneesta syystä meillä leivotaan tänä jouluna enimmäkseen gluteenittomia herkkuja. Tässä tämän päivän kokeilu; ihan ensimmäistä kertaa käytin gluteenitonta jauhoa:


Juustosarviin tarvitset:

3,5 dl Semperin hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
  ½ tl suolaa
50 g voita/margariinia
125g maitorahkaa (½ prk)
1 kananmuna
  ½ dl juustoraastetta
Täytteeksi ja pinnalle:
juustoraastetta 
 
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Nypi joukkoon pieniksi paloiksi paloiteltu rasva. Lisää taikinaan rahka, kananmuna ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi käsin. Pyöritä taikinasta käsissäsi pallo ja kaulitse pallo pyöreäksi n.½ sentin paksuiseksi levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Jaa taikinalevy taikinapyörän avulla kolmioiksi. Laita täytettä kolmion leveään päätyyn ja rullaa leveästä päädystä kapeaan päin. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista heti 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Nämä kuivuvat nopeasti koviksi, joten syö joko heti tai pakasta tai laita ainakin muovipussiin:)
 

2 kommenttia:

  1. Ai teilläkin gluteenittomalla ruokavaliolla. Minä sain just kaverin tekemään piparkakkutaikinan gluteenittomana, se kun ei multa millään onnistu, muuten gluteenittomat tulee jo ihan rutiinilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo;esikoinen sai diagnoosin viime kuussa.Aikamoista opetteluahan tämä on,mutta piparkakkutaikina on jo jääkaapissa odottamassa,huomenna tiedän miten onnistui:)

      Poista