tiistai 5. heinäkuuta 2011

Runsauden Sarvi


Taikina:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
½ purkkia pestoa
ripaus emmentaljuustoraastetta
½ purkkia fetajuustoa

Lämmitä jogurtti ja lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää suola ja alusta loput jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustuksen loppuvaiheessa oliiviöljy. Anna taikinan kohota liinan alla ½ tuntia.
Kaulitse taikina n.30x45 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levylle täyteainekset kerroksittain. Rullaa levy kääretortun tavoin ja taivuta pyöreäksi renkaaksi. Purista päät yhteen. Leikkaa veitsellä muutama viilto ulkoreunaan, jotta täyte tulee esiin. Nosta leipä pellille ja anna kohota vielä 15 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa n.25-30 minuuttia. Kostuta leivän pinta paistamisen loppuvaiheessa kylmällä vedellä, jotta pinnasta tulee rapea.

Täytteeksihän voi laittaa mitä vain mitä jääkaapista löytyy, mielikuvitus on tässä rajana. Voisin kuvitella että Nutella sopisi myös hyvin;)

1 kommentti:

  1. Mikä sarvi...tuohan on rinkula :D Mutta herkulliselta näyttää!!Ehkä saan maistiaisen?

    Missä skräppileiska luuraa :D

    VastaaPoista