lauantai 4. kesäkuuta 2011

Kaura-raparperikakku

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 tlk maitorahkaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Raparperihillo:
n.500 g raparperia pilkottuna
½ dl sokeria
½ dl vettä
Kaurakuorrute:
100 g sulaa voita
1½ dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja

Pilko kuoritut raparperit kattilaan, lisää vesi ja sokeri. Keittele miedolla lämmöllä kunnes raparperit pehmenevät. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää maitorahka ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 45 min. Poista uunista ja levitä raparperit kakun päälle tasaisesti. Valmista kaurakuorrute sekoittelemalla kaikki ainekset sulaan voihin. Levitä raparperien päälle ja paista uunissa vielä 15 minuuttia, sammuta uuni ja jätä kakku jälkilämpöön vielä 10 minuutiksi.

Ensi kerralla teen kyllä vain puolet tuosta taikinamäärästä, sillä kuorrute raparpereineen oli aivan älyttömän hyvää mutta taikinaa oli liikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti