lauantai 30. lokakuuta 2010

Paras porkkanakakku

Tässä se on :

200 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
3 munaa
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl kanelia
.
Kostutus:
1 dl omenatäysmehua
.
Täyte ja kuorrute:
1 prk appelsiini-tuorejuustoa
2/3 dl sokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
.
Sekoita sokeri voisulaan. Lisää porkkanaraaste ja munat
yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne muihin
aineisiin nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai
irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n.40 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Sekoita täytteen ainekset, lisää viimeisenä vaahdoksi
vatkattu kerma. Halkaise jäähtynyt kakku. Nosta pohja
tarjoiluvadille. Kostuta. Levitä vajaa puolet täytteestä
pohjalle. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta.
Peitä kakku hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutama
tunti ennen tarjoilua. Levitä kakun päälle loppu täyte.
.
Tässä kakussa on tarpeeksi kuorrutetta kun sitä on välissäkin.
Ja se on niin namia :)

1 kommentti:

  1. Vau, mitkä ainekset, ei voi muuta tulla kuin herkullista, ohje tallessa, kiitos ♥

    VastaaPoista