torstai 25. maaliskuuta 2010

Tehotunnit

Pakastimeen laitoin juuri Marianne-
jäädykkeen jäätymään, uunissa on
porkkanakakku ja liedellä porisee
bataatit&porkkanat...
Viikonloppuna kahvitellaan ja muutenkin
koitan nyt saada ruokaa aikaiseksi perheelle
ilman Saarioista:)

Marianne-jäädyke on hyvää&helppoa jälkiruokaa
vaikka pääsiäisenä. Sen voit tehdä hyvissä
ajoin pakkaseen valmiiksi. Ohje tässä :

3 keltuaista
½ dl sokeria
4 dl kuohukermaa
1 pss Marianne-karkkeja (n.30 kpl?)

Murskaa Marianne-karkit esim.muovipussissa
tai tehosekoittimessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri
vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi (eri
astiassa:). Sekoita vaahdot toisiinsa ja lisää
karkkirouhe.
Kaada kylmään vuokaan ja pakasta.
PS. Minä käytän aina Tupperwaren
Taikavuokaa:)

Porkkanakakkua teen kahdella eri ohjeella:
isoon ja pieneen nälkään:)
Tulevaksi viikonlopuksi tehdään pienempi
annos, koska tarjolla on niin paljon muutakin.

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl porkkanaraastetta
100 g margariinia sulana

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muut aineet. Paista kakku voidellussa
ja korppujauhotetussa irtopohjavuoassa 180-
asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tämän laitan pakkaseen ja kuorrutan vasta
sunnuntai-aamuna :

200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
½ tl vanilliinisokeria
½ appelsiinin mehu

Kaikki vatkataan sekaisin ja kakku
kuorrutetaan. Nam.

Alkukeitoksi pääsiäisaterialle sopii hienosti
Bataattikeitto. Ohje alunperin muistaakseni
Kotilieden sivuilta...

800 g- 1 kg bataattia
2 porkkanaa
n.1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
½ tl inkivääriä
1 tl currya
½ tl suolaa
2 prk (2½ dl) smetanaa
kourallinen tuoretta persiljaa

Kuori ja pilko bataatit ja porkkanat.
Laita kasvikset kattilaan ja kaada päälle sen
verran vettä, että ne juuri ja juuri peittyvät.
Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja anna
kasvisten kypsyä kiehuvassa vedessä.
Soseuta kypsät kasvikset sauvasekoittimella.
Mausta keitto. Lisää sekaan smetana ja persilja.
PS. Minä jaan annoksen kahtia ennenkuin
lisään smetanan. Toisen satsin laitan pakastimeen
ja syömme sitä kevyenä lounaana muulloin.
Sulatan, lämmitän ja lisään vasta sitten pienen
purkin smetanaa:)

PS. Loput kuvat juhlien jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti