keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vaniljapuustit

Huomenna ensimmäinen työpäivä piiittkään aikaan;
saas nähä nyt kuinka ovat tiedot&taidot hallussa.
Pikkaisen käy sääliksi työkavereita, joten ajattelin lahjoa ennakkoon melkein tuoreella pullalla
(ihan ei oo musta aamulla herään kuudelta vääntään pullataikinaa, joten tein ne jo tänään;).

 2½ dl maitoa
1 dl sokeria
  ½ tl suolaa
(1 rkl kardemummaa)
1 kananmuna
100 g sulatettua voita tai margariinia
11 g kuivahiivaa (1 pss)
7 - 8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tl vehnäjauhoja

Lämmitä maito vähän kättä lämpimämmäksi(+42 C) ja lisää siihen sokeri, suola, kardemumma, kananmuna sekä sulatettu voi. Sekoita ja lisää joukkoon osa vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää taikinaan loput vehnäjauhot vähän kerrallaan samalla taikinaa vaivaten. Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi lämpimään paikkaan liinan alla. 

Valmista vaniljatäyte; pehmennä voita hieman mikrossa ja lisää siihen sitten sokerit ja vehnäjauhot.

Kauli kohonnut taikina levyksi ja voitele levy kauttaaltaan vaniljatäytteellä. Rullaa taikina ja leikkaa siitä 2-3 sentin levyisiä pullia. Kohota pullia leivinpaperin päällä vielä puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 200 asteessa n.15 minuuttia.


tiistai 30. heinäkuuta 2013

P*skarteluhaaste # 195

Tällä kortilla mukana paskiksen Nappeja,nappeja-haasteessa, jos yksi iso nappi käy...


Kortti on tehty tällä leimasetillä. Ja korttia tehdessä pilkottiin 4 kuviopaperia, vaikka kuvassa näkyykin vain kaksi.
Oli vähän tahkoamista tämän kanssa...
Väritykset Promarkereilla.

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Porkkanaa kakkuun

Pakko oli kokeilla taas uutta ohjetta porkkanakakkuun, koska Tukholmassa söimme kahta hyvin erilaista mutta ah niin täydellisen hyvää versiota!


2 kananmunaa
1 dl ruokosokeria
1 dl tavallista sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
3/4 dl öljyä
3 porkkanaa raastettuna
Kuorrute:
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1-1½ tl sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä öljy. Kääntele lopuksi joukkoon raastetut porkkanat. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 20 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n.25-30 minuuttia. Vatkaa kuorrutteen ainekset sekaisin ja kuorruta jäähtynyt kakku.


 PS.Kerrankin tarpeeksi kuorrutusta!

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kuumailmapallo x 2

Ainakin...


KuumaaHuumaa 2013
 Eilen illalla oltiin vielä Tukholmassa, ja tänään Helsingin ja Nurmijärven kautta Hämeenlinnassa Kuumaa Huumaa-tapahtumassa, joka ei jätä koskaan kylmäksi;)
Hyvästä musisoinnista vastasi varusmiessoittokunta ja ohjelmasta Hämeenlinnan Ilmailukerho. Illan päätteksi nähtiin ainakin kymmenen pallon nousu taivaalle!
Oikein mukava jatko neljän päivän reissulle naapurimaahan, josta tuliaisena vieläkin parempi rusketus, vähän askartelutarvikkeita, paljon vaatteita teini-ikäiselle ja lämpimiä muistoja...

Tuliainen Tukholmasta.    


sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

From summer to autumn

This is my card for
It´s all about the Vintage challenge - Feelings of Summer with Sparkle!


My flowers with sparkle and bicycle are so summery; this card is good to give for a friend in wintertime...do you remember when it was summer? But colors are very autumnal! There´s also some transparency in the corners...

torstai 18. heinäkuuta 2013

Sateen jälkeen

Meilläpäin kyllä sataa vieläkin, joten taidamme matkata kohti Tamperetta ja kirpputoreja! Tällä kortilla mukana kuitenkin muutamassa haasteessa:


Teksti on netistä löytyneestä lastenlaulusta ja jatkuu näin:

nähdä silloin voit sä nauhat oudon värikkäät
Siellä sateenkaari jälleen aurinkoa lepyttää
eikä mene kauaa kun taas päivä hymyää

Kertoo taru vanha: päässä sateenkaaren on
auringolle tarkoitettu aarre suunnaton
Sateenkaaren pään ken löytää, aarteen tuon hän myöskin saa
etsimässä sitä nytkin moni taivaltaa

Mutta jos sä matkaan lähdet, muista myöskin tää
voi myös jäädä löytymättä sateenkaaren pää
Mutta jos sä matkallasi löydät hyvän ystävän
löytänyt oot silloin aarrettakin enemmän. 

Totally Gorjuss - Sweet!
I love Promarkers-challenge - Anything goes!

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Tiikerikääretorttu

Kesän ensimmäiset mustikat siskon mailta ja puutarhavadelmat omalta pihalta; niistä tehtiin valkosuklaa-kerma-täytteinen marjakääretorttu, tiikerin raidoilla tietysti;)

Ohje kääretorttuun löytyi Hellapoliisin keittokirjasta, mutta täytteen kehittelin itse. Ja onnistuin ihan kivasti, vaikka itse sanonkin!

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Täyte:
1½ dl kuohukermaa
n.100 g valkosuklaata
pari desiä mustikoita ja vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe.
Laita taikinat kertakäyttöisiin pursotinpusseihin ja leikkaa päihin aukot (ostin omat Eskimo-merkkiset pursotinpussini Citymarketista). Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pursota ensin vaalea taikina viistottain raidoiksi. Jätä tilaa tummalle taikinalle. Pursota sitten tumma taikina koloihin ja paista kääretorttulevyä 225-asteisessa uunissa n.7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille ja siitä sitten vielä toiselle leivinpaperille siten, että saat torttulevyn ns.nurjan puolen näkyviin, sillä siinä raidat näkyvät paremmin kuin paistopinnassa.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata paloiteltu valkosuklaa varovaisesti mikrossa. Sekoita vähän jäähtynyt sula suklaa kermavaahtoon. Levitä kermavaahto torttulevylle ja ripottele marjat päälle. Kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Nauti!

Tässä vielä kuva kokonaisesta "tiikeristä".

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Sunshine

Tämän aamun nopea kortti syntyi valmiista tarrasta(teksti), timanteista ja muutamasta perhosesta:

Auringonpaistetta on kyllä riittänyt viime päivinä, mutta tämä kortti on valmiina sitten niitä synkempiä päiviä varten! Kortteilu on vähän jäänyt kesäpuuhien jalkoihin; torstaina käytiin keräämässä mansikoita Kankaisten marjatilalla - täyden palvelun talo, voin suositella - ja tänään pitäisi mennä katsastamaan mustikkapaikat...ne onkin sitten tarkoin varjeltu salaisuus;)

This is my card for the new challenge at
Totally Paper Crafts  - All of a Flutter!


maanantai 8. heinäkuuta 2013

Palleroita

Tein vielä toisenkin polkupyöräkortin...


SannaS kyselikin mistä tuo edellinen polkupyöräleimasin on, mutta en valitettavasti osaa sanoa...samassa setissä on mm.kamera, kiikarit ja gramofoni, mutta valmistajaa en tiedä:(
Tämä polkupyörä sen sijaan on Heidi Grace Designs.
Niin ja pallerot löytyy kuviopaperista, ja syntymäpäivälahjat tarakalta!

Mukana seuraavissa haasteissa:
Totally Gorjus - Anything goes with circles!
Mervin karkkihaaste - Kesäsynttärit!

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Live your life

This is a manly card and goes to the Totally Paper Crafts Challenge - Let´s hear it for the boys!


Very simple card, not so many decorations, only one cute arrow:) And sentence is from Fiskars stampset...
I'd like to enter this card also the following challenges:
ABC Challenge - Anything goes!
Papertake Weekly Challenge - Anything goes!

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Vadelmaboston with twist


 Taikina:
3 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
(2 tl hienonnettua kardemummaa)
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Hillotäyte:
1-1½ dl vadelmahilloa
Kookostäyte:
1 dl (100g) voisulaa
1 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 kananmuna

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen rasva ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota puolisen tuntia.
Jaa taikina kahtia ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi(n.30x40cm). Levitä vadelmahillo levyille ja kääri levyt rulliksi. Leikkaa rullat n.4 cm:n mittaisiksi paloiksi ja aseta palat voideltuihin, pyöreisiin, tasapohjaisiin vuokiin. Anna pullien kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
Valmista kookostäyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Voitele kohonneet kakut vatkatulla munalla ja pane teelusikallinen kookostäytettä jokaisen keskelle. Paista bostonkakkuja 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Ohjeesta tulee kaksi kakkua.


tiistai 2. heinäkuuta 2013

Aina ei voi onnistua...

...ei edes ihan joka kerta!
Tänään maisteltiin Angry Birdsien sateenkaarikakkua(ohje Stellan kakkukirjasta), joka olisi kyllä voinut jäädä tekemättä...laitan tähän kuitenkin kuvan ja ohjeenkin, jos joku haluaa kokeilla paremmalla onnella...




Kuten kuvasta näkyy, mangosose ja appelsiinimehu eivät todellakaan riittäneet värjäämään massoja "sateenkaari"-värisiksi...vadelmasoseella onnistuin edes jotenkuten...

Keksimuropohja:
150 g vaaleita keksejä(käytin 200 g Digestivekeksejä)
1 dl voita (käytin 75 g leivontamargariinia)

Kolme annosta juustokakkumassaa:
(limetin/appelsiinin, mangon ja vadelman makuista)
100 g tuorejuustoa
 1 dl kermaa
100 g/ 1 dl marjoja tai hedelmiä(pakasteena tai soseena)
½ dl sokeria
2 liivatelehteä

Valmistele kakkurengas(irtopohjavuoan reunus): aseta se tarjoilulautaselle ja leikkaa leivinpaperista renkaan korkuinen kaistale, jolla suojaat vuoan reunat sekä estät kakkua tarttumasta siihen. Tämä toimi. Valmista keksimuropohja. Murenna keksit mahdollisimman hienoksi muruksi ja lämmitä voi. Yhdistä keksimurut ja pehmitetty voi, sekoita huolellisesti. Painele massa tasaiseksi kerrokseksi renkaan pohjalle.
Valmista juustokakkumassat haluamassasi järjestyksessä. Huomaa, että ensimmäinen massa jää kakussa alimmaiseksi. Yhdistä tuorejuusto ja kerma ja vaahdota pysyväksi vaahdoksi. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna marjat tai hedelmät ja sokeri kattilassa ja soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja lisää ne kuumaan marja-tai hedelmäsoseeseen. Sekoita. Anna seoksen jäähtyä lähes huoneenlämpöiseksi ja sekoita pieninä erinä kermavaahtoon. Kaada valitsemasi juustokakkumassa vuoan pohjalle ja tasoita nuolimella. Anna kerrosten hyytyä noin 20 minuuttia ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Hyydytä valmista kakkua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Minä käytin Piltin mangososetta, kotimaisia vadelmia paseerattuna soseena ja appelsiinitäysmehua...väriä tuli ainoastaan vadelmista, makua ei oikein mistään:( 
Sokeria laitoin mangoon vain 1 rkl, vadelmiin en lainkaan(koska unohdin) ja appelsiiniin ½ dl.
Saa antaa vinkkejä, millä saisi kunnolla näköä ja makua?!

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Nimipäiväonnittelut!

Huomiseksi tehdään AngryBirdsien sateenkaarikakkua, lahjotaan lasta pienellä paketilla ja tällä kortilla:

Hyvää nimipäivää, rakas!
Tein kortin tagin muotoon, koska jotenkin tämä poitsu vaan toimi paremmin pitkulaisessa tagissa kuin tavallisessa korttipohjassa;) Lisäilin korttiin vaikka mitä saadakseni sen näyttämään täyteläisemmältä; miten mahdoin onnistua?!
Taustapaperi on Papermanian All aboard-paperikosta, kuten pienet liputkin ja nauhakin taitaa olla samaa sarjaa.
Mukana seuraavissa haasteissa/ I would like to enter my card in the following challenges:

One Stop Craft Challenge - Include a Tag!
Cupcake Craft Challenge - Anything But Square!