torstai 31. tammikuuta 2013

P*skarteluhaaste # 173

Luonnoksella mennään tällä viikolla paskiksessa,
ja kaikkien vastoinkäymisten jälkeen mun korttini on tässä:

Älkää katsoko kovin tarkasti, sillä tämä kortti on tehty ilman oikean käden peukaloa! Saako siitä jotain lisäpisteitä...;)
Meni pannahinen sitten peukun nivel tulehtumaan liiallisesta raivaamisesta&siivoamisesta, uskotteko?! Nyt on pidettävä pientä taukoa käsitöistä(ja kotitöistä:), mutta onneksi on muutama hyvä kirja odottamassa lukemista!

maanantai 28. tammikuuta 2013

P*skarteluhaaste # 172

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö niin? Menin sieltä mistä aita on matalin, tosin haastekin oli helpohko: valkoinen + oma valinta. Ja aikaahan jäikin vielä...haaste umpeutuu vasta huomenillalla
(mä olin jo tiistaissa!?)!


Mun valinta oli armeijanvihreä, sopii illan elokuvaan;)
Tuttuja maisemia Pelastakaa sotamies Ryanissa...
Leimasin on TPC Studion setistä Secret Garden Collage.

lauantai 26. tammikuuta 2013

Kolmen kauppa?

Tällä kortilla otetaan osaa peräti kolmeen eri haasteeseen:


I love Promarkers- challenge # 152: anything goes!
Papertake Weekly- challenge: tie up your loose ends!

Leimasin on Greeting Farmia, jonka olen joskus alesta ostanut enkä kertaakaan aikaisemmin käyttänyt... Kakkupaperi on paperia, toisin kuin tuossa edellisessä kortissa. Tämä lähtee Ystävälle, joka on taatusti yhtä kyllästynyt pyykkäämiseen kuin minä...mies palasi eilen kahden viikon työmatkalta, joten sitä on paljon. Siis pyykkiä! Ja jonkun verran niitä tuliaisiakin...huomenna leikitään sitten niillä, toivottavasti.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Magnoliahaaste # 127

Tein pitkästä aikaa kortin,
jossa poseeraa Tilda pienen ystävänsä kanssa.


Inspiraation sain oikeastaan Suomalaisessa kirjakaupassa , jonne oli tullut Papermanian uutta Vintage Notes-sarjaa. Ostin muutaman napin(ok,ison pussillisen nappeja) ja tuon ihanan kakkupaperileimasimen - rakkautta ensi silmäyksellä;)

Tällä kortilla mukana Magnoliahaasteessa,
jossa tällä viikolla : bingotaan!
Mun rivi on vihreä-sininen-sydän: sininen on taustapaperi,
Tildan mekko ei ole sininen vaan väritetty Promarkerilla nimeltä Tea Green ja sydämiä on tuossa kakkupaperileimasinkuvassa. Ja sammakko on vihreä, eikö?

maanantai 21. tammikuuta 2013

Allsortschallenge # 190

This is card number 2 of the two cards I made from same papers&embellishments:

You can find the card number 1 below.

 This card goes to the Allsortschallenge: flower power!

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

P*skarteluhaaste # 171

Resepti se on tämäkin : tagi + pitsiä + kukkia!


Vähän väriterapiaa sunnuntaille...pinkkiä ja limenvihreää:) Mukavaa päivän jatkoa ja energiaa tulevalle viikolle itsekullekin!

lauantai 19. tammikuuta 2013

Jakusta jumpsuitiksi

Otetaan kirpparin ilmaiskorista löytynyt vauvan vaate; tällä kertaa Lindexin 80-senttinen violetti jakku. Otettu talteen tasan nappiensa takia (ihanat nallukat:). Leikataan vapaalla kädellä, muistellaan vähän kouluaikoja ja kaavanpiirtoa...ja tadaa, valmista tuli puolessa tunnissa - uusi vaate Bellelle tai Pocahontakselle tai Tähkäpäälle:


Ja ne napit puuttuu! Koska alkuperäiset nallenapit on tarkoitus käyttää johonkin aivan muuhun...

Hihamerkistä tuli lahjemerkki! Ja hihat on vähän liian pitkät, pukeminenkaan ei ole kauhean helppoa kun napitus päättyy jo vyötärölle...nämä seikat pitää ottaa huomioon sitten niissä seuraavissa versioissa:)

torstai 17. tammikuuta 2013

Dallaspullat

Miksiköhän näitä pullia nimetään amerikkalaisten kaupunkien mukaan?! On Bostonia, on Dallasia....mitä seuraavaksi, saa vinkata;)


Taikina:
2½ dl maitoa
1 pussi (11g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
n.7½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita
1 kananmuna
½ prk (a´250g) maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ pussia (a´63g) Vanhan Ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
1 dl mantelirouhetta

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita maidon joukkoon sokeri, suola, muna, vaniljasokeri ja pieneen määrään jauhoja sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta taikina. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan nousta n.puoli tuntia.
Sekoita pehmeän voin joukkoon muna, rahka, sokerit, vaniljakastikejauhe ja mantelirouhe. Sekoita tasaiseksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina n.30x50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle ja kääri levy kääretortun tapaan pitkän reunan suuntaisesti. Jaa taikinarulla 16-19 osaan. Pane pullat leivinpaperin päälle pellille tai paperisiin muffinivuokiin. Peitä liinalla ja anna kohota jälleen puolisen tuntia.
Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nauti lämpiminä kylmän maidon kanssa, nam:)


keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Matkakuumetta

Sitä on nyt liikkeellä;)
Tein tämän kortin "lääkkeeksi", halutuin matkakohde on varmasti helppo arvata?!


Pisan torni se ei ole vaikka vähän vinoon leimasinkin...:)
Otan tällä kortilla osaa LovesRubberstamps-haasteeseen: söpö kuin nappi!

This card goes to the LovesRubberstamps-challenge: cute as a button!

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

CraftyCatz-challenge # 165


This card has something familiar ... I used the same papers and colors as at the previous card. Lovely, fresh striped papers :) This card is to take part in CraftyCatz-challenge: buttons and bows!

torstai 10. tammikuuta 2013

P*skarteluhaaste # 170

Tällä viikolla bingoillaan paskiksessa, ihan mun lemppari!


Käytin ekaa kertaa tuota Timpan tekstileimaa;) Yritän tässä taas vakuutella että kyllä ne kaikki askartelutarvikkeet ainakin jossain vaiheessa tulevat käyttöön...Innostuin nimittäin tilamaan Skräpteekin alesta lisää papereita ja leimasimia. Mm.tuo turkoosi raitapaperi kotiutui tällä viikolla. Niin, ja mun rivi on siis kulman pyöristys - timantti (tuo musta piste;) - nauha.

Maitosuklaakakku

Viime viikolla syötiin tummaa suklaata, tällä viikolla maitosuklaata (ensi viikolla valkosuklaata?):


Ohje jälleen Mia Öhrnin Uudet suklaaherkut-kirjasta. Joko hait omasi? Vain 5,95 Suomalaisessa kirjakaupassa;)

150 g voita
200 g maitosuklaata
3 kananmunaa
½ dl raakasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
teelusikan kärjellinen suolaa
1 pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu
(1 rkl Cointreauta/sitruslikööriä, rommia tai vastaavaa)

Voitele pyöreä n.22 cm:n irtopohjainen vuoka. Sulata voi kulhossa mikroaaltouunissa. Taita suklaa pienemmiksi paloiksi ja sulata varoen voin joukkoon. Sekoita suklaaseos tasaiseksi ja jäähdytä hieman. Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti ja lisää suklaaseos joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, ja kaada seos taikinaan appelsiinin mehun ja kuoriraasteen kanssa. Lisää sekaan Cointreau, jos haluat, minä tein ilman sitä. Vatkaa taikina tasaiseksi. Kaada se vuokaan ja kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alaosassa hiukan yli 20 minuuttia (minun uunissa meni hiukan yli 25 minuuttia). Jäähdytä.


maanantai 7. tammikuuta 2013

Sinä olet minun siskoni?

Bellen sisko Pocahontas asuu naapurissa. Myös hän tarvitsi uuden mekon:


Ja sen hän sai kun kävi kylässä tapaamassa vanhaa ja viisasta pöllöä(eikö olekin ihana pöllöpehmo?! Ja se on MUN!).


Kummityttö ei ole aivan vielä lämmennyt nukelleen, koska se kuulemma tuijottaa...


Onhan sillä vähän pistävä katse, ja surullinen ilme:(

Nuket on tilattu Disneystoresta Englannista.

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

my precious

Oma valmistui vasta tämän vuoden puolella. Hillosin pitkään pientä palaa kangasta, josta löytyi molempia lempivärejäni eli turkoosia ja sinapinkeltaista:


Malli sama hyväksi havaittu. Joulumyyjäisistä jäi muutama jäljelle, jos jotakuta kiinnostaa - voin tehdä vaihtokauppaa tai ihan perinteistä kauppaa:) Laita s-postia, jos kiinnostuit.
Nämä ovat jäljellä:


 Ovat siis tehty uusista puuvillakankaista, pehmusteena vanu ja kiinnittimenä kierrätetty nappi. Edessä tasku esim.bussikortille, pankkikortille tai kirjastokortille.

perjantai 4. tammikuuta 2013

Suklaavaahto uunissa

Kirja-alen loistavia löytöjä : Mia Öhrn Uudet suklaaherkut. Siitä löytyy mm.tämän ihana ohje:


Ei saa nauraa! Ehkä se ei näytä hyvältä, varsinkaan viimeiset rippeet kaavittuna tähän kulhoon, mutta voi pojat että se on/oli hyvää!

175 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
3 kananmunaa
ripaus suolaa
½ dl sokeria

Sulata suklaa kuohukerman kanssa mikroaaltouunissa. Jäähdytä seos hyvin, mielellään ainakin 30 minuutin ajan. On tärkeää ettei suklaa ole liian lämmintä, kun loput ainekset käännellään siihen. Muuten seos voi juoksettua.
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset suolalla maustettuna jäykäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on melko kovaa. Riko keltuaisten rakenne ja kääntele ne varoen valkuaisvaahtoon. Kaada vaahto sen jälkeen varovasti sulatettuun suklaaseen ja sekoita ilmavaksi suklaavaahdoksi.
Kaada vaahto uuninkestävään, noin litran vetoiseen vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa noin 12 minuuttia. Täytteen pitää jähmettyä hiukan mutta olla edelleen melko pehmeää. Jäähdytä vaahtoa hiukan tai nauti siitä lämpimänä kevyesti vaahdotetun kerman tai jäätelön kanssa. Suklaavaahto säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä ja maistuu myös kylmänä:)

Alesta tarttui mukaan myös muutama timantti, sillä nehän ovat tytön parhaita ystäviä...

Ja kaikki nämä vain kympillä!

torstai 3. tammikuuta 2013

Sleeping beauty

 
Vuoden ensimmäinen askartelu, ja skräppäys! Enää 11/12 jäljellä. Tein kaikilta salaa uuden vuoden lupauksen; yritän saada leiskan aikaan edes kerran kuussa (kuntosalista ja karkkilakosta ei tartte muistuttaa;)!

Kuvissa (taas?) kummitytön pikkusisko
omilla syntymäpäivillään viime vuonna, kohtahan ne on taas=)
Paperit FancyPantsDesignin It´s a little things-setistä ja aakkoset Recollectionsin ja American Craftsin. Pieni kamera on Studio Calicon puukuvioita, joita pukki toi.
Ja ihan ite tein leipurinnyöristä pienen haaraniitin ja kakspuoleisen teipin avulla nuo "kiekot". Kokeilin myös liiman avulla, mutta se vasta vaikeaa olikin!
Eiköhän se tästä taas ala kulkemaan...