maanantai 31. joulukuuta 2012

Taivaallinen jäädykekakku

Tunnetaan myös nimellä Philadelphia-jäädykekakku:


1 vaniljatanko (jonka unohdin ostaa, käytin vaniljasokeria)
2 liivatelehteä
4 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
200 g Philadelphia Original- tai
Philadelphia Light-tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
1 marenkipohja
8 dl vadelmia
tomusokeria
(lime-tai sitruunamehua)

Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. (Liivatetta ei ole pakko käyttää. Ilman sitä jäädykekakku kuitenkin sulaa nopeammin.) Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet irti. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi vaahdoksi sokerin, vaniljansiementen ja Philadelphia-juuston kanssa. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Sekoita kermavaahto keltuaismassan joukkoon. Sulata liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Sekoita sulatetut liivatelehdet ensin muutamaan ruokalusikalliseen massaa. Sekoita loput joukkoon tämän jälkeen.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto varovasti massan joukkoon. Aseta marenkipohja irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Täytä massalla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Ota huoneenlämpöön n.15 minuuttia ennen tarjoilemista. Valmista vadelmakastike sekoittamalla vadelmat ja hieman tomusokeria keskenään. Laimenna vesitilkalla. Mausta halutessasi limetti- tai sitruunamehulla. Koristele torttu ylijääneillä marjoilla:)


Hyvää Uutta Vuotta 2013!

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Seuraavaan juhlaan...

Se taitaa olla Ystävänpäivä seuraavaksi, vai olenko unohtanut jotain välistä?


 Tämä kortti on ainakin ajoissa valmis ja ottaa osaa paskikseen, jossa kaikki käy! Askarteluun tuli uusi ulottuvuus tai ainakin helpotus, koska pukki toi kameraan lisäsalaman. Tämänkin kortin pystyin kuvaamaan ihan olohuoneen lattialla vaikka aurinko on laskenut jo yli viisi tuntia sitten...

lauantai 29. joulukuuta 2012

Kakkua kavereille

Herkullinen maustekakun tuoksu palauttaa vielä joulun mieleen...
Kuvaan pääsi toiseksi viimeinen pala:

 
Kakku sopii hienosti myös muna-allergikoille. Ja on mukavan kostea, ei ollenkaan perinteinen "kuivakakku"!

3 dl maitoa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1½ dl (150g) voita sulatettuna
1 dl omenasosetta

Sekoita kaikki ainekset reippaasti vatkaten.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa runsaan tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä hieman ennenkuin kumoat sen vuoasta.

Vinkki: Lisää kakkutaikinaan loraus calvadosia tai rommia lisämausteeksi. Korvaa mausteet joulun aikaan pussillisella valmista glögimaustetta.

perjantai 28. joulukuuta 2012

Muutama jouluinen vielä

Joulumyyjäisten yksi ei-niin-myyvä-artikkeli oli nämä koristellut rasiat:


Omasta mielestäni(tietty;)nämä olivat suloisia, mutta koska kaikki piti pakata lumituiskun takia sellofaanipusseihin, eivät nämä oikein päässeet oikeuksiinsa.


No, jäipähän jotain valmiiksi ensi vuotta ajatellen...


Näiden ideahan on sama kuin aikaisemmin. Ja taatusti teen näitä lisää ainakin Ystävänpäiväksi!

perjantai 21. joulukuuta 2012

Uuni kuumana

Vapaapäivä, veto poissa, ulkona pakkasta ja lunta...pakko leipoa;)
Ensin paistettiin ne perinteiset joulupiparit(kaupan valmistaikinasta), sitten pakkasesta sulatetut Naperomunkit(ne on tooosi hyviä) ja vielä kolme patonkia Myllyn parhaiden ohjeella:

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n.6 dl durumvehnäjauhoja
Täyte:
50 g voita sulatettuna
1½ dl kaurahiutaleita
2 dl porkkanaraastetta
4 valkosipulinkynttä
1-2 tl yrttisuolaa

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää öljy ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kauli osat n. 20 x 20 cm:n levyiksi.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte tasaisesti levyille. Rullaa levyt kääretortun tapaan reunasta alkaen. Laita patongit patonki- tai uunipellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.

Nautitaan kylmänä pakkaspäivänä lämmittävän keiton kanssa, meillä tarjotaan tänään tomaattikeittoa näiden kanssa!


































tiistai 18. joulukuuta 2012

Boston lumipyryssä ;)

Eilen leivottua bostonkakkua on enää muutama siivu jäljellä...


Ohje jälleen kerran suosikkikirjastani eli Heli Bergiuksen Suosituimmat kotileivonnaiset:

3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
(2 tl hienonnettua kardemummaa)
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte:
4 rkl voita
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, lisää siihen suola, sokeri ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna sen kohota puolisen tuntia. Sekoita täytteen ainekset tahnaksi.
Kauli taikina 50x50 cm:n kokoiseksi levyksi ja levitä täyte taikinalevylle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä noin kuuden senttimetrin mittaisia paloja. Aseta palat pystyyn pyöreään voideltuun vuokaan ja anna kakun kohota vielä 20 minuuttia. Voitele kakku munalla ja ripottele päälle mantelirouhetta tai raesokeria. Paista bostonkakkua 175-asteisessa uunissa n.30 minuuttia.

PS. Jos käytät irtopohjavuokaa niinkuin minä, niin varaudu pesemään uuni sen jälkeen...

maanantai 17. joulukuuta 2012

Sammakkoprinssi

Porukkaan liittyi myös neljäs jäsen; sammakkoprinssi!


Kruununsa se lainasi LittlestPetShopeilta...

Täällä paketoidaan vauhdilla lahjoja sillä tänään on tämän viikon kahdesta vapaapäivästä se ensimmäinen. Loppuviikko menee tiiviisti kirjakaupassa myymässä niitä lahjoja:)
Ja tottakai vapaapäivän kunniaksi on myös pullataikina kohoamassa - kokeillaan bostonkakkua!

torstai 13. joulukuuta 2012

Karkkikeppejä...

...tosin vähän kuivanpuoleisia;)


Ensin muovailin askartelumassasta kepin, sitten päällystin sen säkkikangassuikaleilla käyttäen kuumaliimaa(auts) apuna. Koristeeksi juuttinarusta rusetti, nappi, tagi ja leipurinnyöristä rusetti, tadaa!

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Snow White

Tai siis voihan se olla keltaistakin...? Muistaako joku sen hauskan M&M-karkkimainoksen?! Omaan korttiini tein kuitenkin Papertake Weekly-haasteen vaatimaa valkoista lunta:


Hyvin yksinkertaisella linjalla mennään...vielä puuttuu muutama kortti ja postituspäivä on huomenna! Meiltä lähtee kovan karsinnan jälkeen n.25 joulukorttia joka joulu - sen kun tietää niin voisihan niitä alkaa tehdä tosiaan jo tammikuussa...:)

tiistai 11. joulukuuta 2012

Oh no snow!

Lisääkin saa tulla, kunhan aattona on lunta! Kaiken maailman ennusteita on viime päivinä annettu, mutta kun katsoo ulos ikkunasta ei ole epäilystäkään; kyllä se on ja pysyy! Totally Gorjus-haasteessa on tällä viikolla aiheena, mikäpä muukaan, kuin lumi:


Paaalljon lumihiutaleita ja sitten vielä yksi iso, olkaa hyvä!

Nyt pitää mennä paistamaan eka satsi Valion rahka-luumukolmioita, koska kahden viikon päästä joulu on jo ohi...

maanantai 10. joulukuuta 2012

Pikakortti

Tänään on työpäivä; siitä huolimatta täytyisi saada muutama kortti valmiiksi. Tälläinen helppo malli on nopea toteuttaa:


Sillä torstai lähenee...

And this card goes to the Cupcake Craft Challenge - Merry Christmas!

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Namuväreissä

Torstaina on viimeinen päivä lähettää joulukortit sillä vähän halvemmalla postimaksulla eli kuudellakymmenellä sentillä...onko jollain jo kaikki kortit valmiina JA kirjoitettuna? Mulla ei=D


Kyllä se vaan niin on, että työnteko haittaa harrastamista! Vaikka se työkin olisi kuinka kivaa tahansa;)
Vapaapäivän kunniaksi tein heti aamusta kortin josta näin untakin viime yönä - inspiraatiota on haettu unimaailman lisäksi Stampin´Up-korteista...

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

P*skarteluhaaste # 166

Kun herää aikaisin, ehtii enemmän;) Olin jo leikannut valmiiksi osia silinterihattuihin ja kun näin paskiksen haasteen, tein niistä yhden Suomen väreissä. Lisäsin muutaman ruusunkin hattua koristamaan:



 Malli sama kuin aikaisemmin, nyt myös koukku paikallaan!

Tuli melkein viikon mittainen paussi niin askarteluihin kuin bloggaamiseenkin. Kahdet ensimmäiset joulumyyjäiset on takana, mutta itse olin vain niissä ensimmäisissä...meille rantautui ikävä oksennustauti viikonloppuna:( Ja tällä viikolla aloitin jouluapulaisena vanhassa tutussa työpaikassa! Seuraavat joulumyyjäiset ovatkin sitten Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinat - nähdäänkö siellä?