lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hauskaa Vappua!

Meillä saattaa tänä vuonna jäädä simat juomatta, sillä saimme kutsumattoman vieraan...noron:(



Etiketit tulostettu täältä.


Ja jääkaapissa odottaa Pätkisjuustokakku syöjiä...laitan sen ohjeen tähän kuitenkin ja lisään kuvan jos se tulee syödyksi:


Pohja : n.15 kpl Domino-keksejä, n.50 g sulatettua voita/margariinia


Täyte : 1 pss Pätkiksiä, 4 liivatelehteä, 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 dl vispikermaa, ½ dl sokeria, 2 tl vanilliinisokeria, 2 rkl vahvaa kahvia


Murskaa keksit esim.monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva. Sekoita hyvin ja kaada sitten irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet laittanut palan leivinpaperia. Taputtele ja laita jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita murskatut Pätkispalat ja tuorejuusto sekaisin. Lisää sokerit. Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi. Lisää Pätkis-tuorejuustomassa kerman joukkoon. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin. Kaada kahvi norona täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään. Koristele esim.kaakaojauheella tai suklaarouheella.

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Crafty Catz Weekly Challenge # 80

It´s time for a new challenge: congratulations!



A little birdie told me...you did good! You passed your test! Congratulations!
Paper is from Crate paper, Season collection, Friendly. Bird is cut out of it...

torstai 28. huhtikuuta 2011

P*skarteluhaaste # 88

Reseptiä tarjoillaan paskiksessa tällä viikolla; se sitten muokkasi viirinauhastani tälläisen :


Hyvin yksinkertaista, pääosassa kaunis kartonki(+ne kaksi muuta), itsetehdyt ruusukkeet, stanssilla leikatut pyörylät ja Papermanian myrkynvihreät tarrakirjaimet...niin ja koko komeus pysyy koossa sillä YHDELLÄ nauhalla. Tuliko nyt kaikki? Kolme paperia, yksi
nauha ja niin, ne kolme kukkaa tietysti.


Toivottavasti kummityttö tykkää :)

Tässä vielä lähikuvaa. Ja kyllä, nyt mä osaan vaikka unissani tehdä noita ruusukkeita tai haitarakukkia tai mitä ne nyt virallisesti onkaan. Suurena apuna niiden teossa on muuten paperileikkuri, johon saa vaihdettua nuuttausterän, vinks.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Magnoliahaaste # 54

Pääsiäinen melkein ohi, vappuun vajaa viikko ja äitienpäivä nurkan takana...
Yksi kortti valmiina; tehty haasteen mukaisella luonnoksella :)
Äidit tykkää ruusuista? Ja pipareista?


Ympyrä tehty Nelliesin stanssilla, nauha ihanaista MayaRoadia, ruusuja, helmiä sekä vähän hempeää dymonauhaa...makea pläjäys!


Mittari näyttää +24 auringossa joten pihahommat kutsuu!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Stamp Something - Recipe Somethings!

For this weeks challenge you should create a card with flowers, buttons and sparkle.
.I just dont understand why my picture comes out wrong way ?!
But there is flowers, one button and some sparkle in all red bows...
Stamp is from Spring time-collection...you couldnt guess ;)

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Kaksi

Tällä leiskalla piti ottaa osaa Inspiroidu-haasteeseen tuplasti kaikkea. Piti, mutta kun se kone hajosi (ja on muuten yhä rikki, yritän selvitä tällä miehen koneella=)...


Enkä ymmärrä miksi toi kuva tulee väärinpäin, kun se on tallennettu ihan oikein ja kaikkee. Mutta kääntäkää kiltit näyttöjänne! Hyvä idea, eikö?! Edit: Hahaa, onnistuin kääntämään kuvan...kai?
Leiska on siis tehty kummitytön pikkusiskosta, joka täytti kaksi vuotta ihan hetki sitten. Toinen kuva on piilossa, koska siinä ei hymyillä. Halusin senkin kuvan kuitenkin tallettaa, on tyttöä ihan itseänsä, sellainen topakka emäntä kun hän on :) Kaikkea muutakin on tuplasti; perhosia, palleroita, ääriviivatarroja, kukkaisia, aukkoja, kakkosia...oikeasta yläkulmasta löytyy rubons-teksti hugs and kisses.



Ninarskun häkellyttävä päivitysrytmi sai mutkin julkaisemaan jotain näin pääsiäslomalla...meillä puretaan olohuonetta ja pihahommiakin löytyisi halukkaille...kukaan?

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Chili con carne

Uusi pitkäperjantain perinne ? Näistä aineksista :

Alastoman kokin ohjeella :


1 sipuli, 1 valkosipulinkynsi, oliiviöljyä, 1 tl chilijauhetta, 1 tuore punainen chilipaprika(poista siemenet ja silppua malto), 1 tl juustokuminaa, merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria, 400 g naudan paistijauhelihaa, n.100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä, 1 tlk tomaatteja, 1 tlk punaisia kidneypapuja valutettuna


Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi ja hienonna ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Kuullota silppu pehmeäksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon chilijauhe, tuore chilisilppu, juustokumina sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoittele hetki. Kumoa jauheliha joukkoon ja jatka paistamista silloin tällöin sekoittaen, kunnes liha on ruskistunut. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit monitoimikoneessa ja lorauta notkistukseksi hieman öljyä, jotta saat tahnan. Lisää se, tomaatit liemineen ja lasillinen vettä lihaseokseen. Lisää mausteita tarpeen mukaan(Jamie lisäsi puolikkaan kanelitankon, mutta meillä ei ollut). Kuumenna ruoka kiehuvaksi ja jatka kypsentämistä. Vähennä lämpöä, pane kansi päälle ja anna hautua 1,5 tuntia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Chili con carne maistuu vieläkin paremmalta, jos valmistat sen päivää ennen tarjoilua, koska maut ehtivät silloin kehittyä. Tarjoa chilin kanssa tuoretta, rapeakuorista leipää, salaattia ja iso kulhollinen maustamatonta jogurttia. Meillä tarjottiin myös keitettyä riisiä ja hyvää oli :)

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Tuunaa t-paidasta

Mitä täällä on tehty sen jälkeen kun läppäristä poksahti kovalevy?! No, vaikka mitä! Kummasti vuorokaudessa ON enemmän tunteja kun ei roiku netissä kaikenaikaa...


Tyttö sai aikuisten t-paidasta tuunatun tunikan.
Asiaan vaikutti myönteisesti kurssi, jolle ilmottauduin ;)


Lähtökohta oli siis tämä. Hyvälaatuinen käyttämätön t-paita kirpputorilta 1,50 euron hintaan. Kuva oli kertakaikkiaan sopiva tälle erittäin eläinrakkaalle lapselle. (Pesun jälkeen hieman rypyssä)


Itselleni tein jotakin äitini vanhasta 70-luvun mustasta nahkatakista,
mutta siitä myöhemmin lisää!





tiistai 12. huhtikuuta 2011

Ihan omaksi iloksi

Haastoin ihan itse itseni käyttämään tätä "uutta" leimasinta(ostettu jo yli 2 kk sitten;) ja jouluisia papereita; BasicGreyn Jovial-paperi on kehyksenä tässä hyvin yksinkertaisessa synttärikortissa.
.
Jätin korttiin tilan saajan nimelle, se leimataan tilaisuuden
tullen kirjoituskoneen&tekstin yläpuolelle...

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Lisää pönttöjä :)



Eipä mulla muuta. Ulkona paistaa aurinko, me ollaan siellä :)

perjantai 8. huhtikuuta 2011

P*skarteluhaaste # 85


Tästä piti tulla linnunpönttö...näyttää enemmän kyllä koirankopilta ;) Otan tällä "munapiilolla" osaa tämän viikkoiseen paskikseen. Ja koitan saada tehtyä näitä viikonlopun aikana kaikille tuttavapiirin lapsille kaikissa eri väreissä. Mulla on visio näistä pienistä pöntöistä roikkumassa oksien varassa isossa maljakossa...katotaan. Oikeastihan nämä eivät vaadi muuta kuin kaavan ja kartonkia-sain molemmat Skräpteekistä-sekä vähän leimamustetta ja koristeita.

torstai 7. huhtikuuta 2011

Maya Road

Mä rakastan MayaRoadia :) Nii-in ihania leimasimia, kuten MiniBingoSingletonStamp, jolla on tehty tämän kortin tausta. Ostin sen Skräpteekistä, missä niitä yhä on(kannattaa kysellä s-postilla!). Samaisesta paikasta myös tuo skräppipaperi, DCWV:n Mango Frost-lehtiöstä. Leimakuva on LittleMissAttitude, SugarNellie. Nyöri etsy-ostos ja kyllä-nyt mäkin osaan tehdä noita ruusukkeita(?). Ei se vaatinut kuin vajaa kymmenen pieleen mennyttä... Otan tällä kortilla osaa Papertake Weekly-haasteeseen - anything goes!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Pätkiskakku

Päivänsankarille (ja vähän meille muillekin:) Pätkiskakkua.
Ohje oli pitkään hävöksissä, mutta onneksi löytyi. On nimittäin herkkua!


Taikina :

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 rkl leivinjauhetta

4 rkl leivontakaakaota

150 g voita/margariinia

4-5 Pätkistä

2 dl maustamatonta jogurttia

3 kananmunaa


Kuorrutus :

n.60 g voita/margariinia

120 g tummaa suklaata


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja lisää hieman jäähtyneeseen rasvaan Pätkikset paloiteltuna. Lisää siihen myös jogurtti ja kananmunat. Sekoita lopuksi kuivat aineet ja rasvaseos. Älä vatkaa. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kuorrutuksen aineet sulatetaan kattilassa ja kaadetaan hieman jäähtyneen kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Me teimme kuvassa näkyvän kakun sekä pienen Muumi-kakun, koska taikinaa tuntui olevan niin paljon. Saa sankari sitten syödä Muumi-kakun vaikka ihan kokonaan itse ;)

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Jämälankatakki

Näin niin ihania versioita tästä Sanna Vatasen suunnittelemasta neuletakista mm.täällä, että pakko oli itsekin kokeilla.

Lankana oli Novitan Marine (60%puuvilla,40%akryyli) ja värit lähikaupan Tarmon...

Napit kierrätettyjä. Ja kyllä, seuraava on jo puikoilla:)

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Tunnustan

Minä pidän blogia lähinnä omaksi ilokseni ;) Silti tuntui hyvältä saada tälläinen tunnustus Jeppulandiasta. Kiitos sinne! Oli kiva kuulla että joku tykkää tämänkin blogin sekalaisesta tarjonnasta, jatketaan samalla tavalla? Tämä piti laittaa eteenpäin(en tiedä monelleko?) joten usutan teidät kaikki käymään katsomassa Santun puuhia!

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Mokkapalat

Takuuvarma resepti huhtikuun ensimmäisen viikonlopun iloksi:) Tällä kertaa päälle laitettiin Meiran mokkaisia suklaapapuja,nami nami. Taikina: 2 kananmunaa, 3 dl sokeria, 1½ dl maitoa, n.4½ dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vanilliinisokeria, 2 rkl kaakaojauhetta, 150 g voita tai margariinia . Kuorrute: 4 rkl voita tai margariinia, 250 g tomusokeria, 2 rkl kaakaojauhetta, 3 rkl vahvaa kahvia, 2 tl vanilliinisokeria . Säädä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne seokseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita jäähtynyt rasva seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia. Kuorrute : Sulata rasva ja sekoita siihen tomusokeri, kaakaojauhe, kahvi ja vanilliinisokeri. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle. Ripottele kuorrutteen päälle esim.kookoshiutaleita, strösseleitä tai pähkinärouhetta ennenkuin kuorrute on jähmettynyt, jotta ne tarttuvat siihen. Paloittele, kun kuorrute on jähmettynyt.