maanantai 26. huhtikuuta 2010

Ruokaa vapuksi?

Helppo, nopeaa ja herkullista:)
Oliskohan Pirkasta ollut tämä
Viherpippuriporsas:

700 g porsaan ulkofilettä palana
(mulla oli reilu 1,3 kg:)
2 rkl juoksevaa margariinia
1 sipuli kuutioituna
2-3 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
1 tlk ruokakermaa
(mikä kestää hauduttamista)
½ tl suolaa
1½ tl viherpippureita

Pyyhi filee kuivaksi ja leikkaa ohuiksi ½-1
cm:n viipaleiksi. Kuumenna margariinia pannulla
ja lado osa viipaleista pannulle. Paista niin kauan
että viipaleet alkavat vaalentua. Käännä viipaleet,
paista toinen puoli ja siirrä liha kannelliseen pataan.
Lisää pannulle hiukan margariinia ja uudet viipaleet.
Paista kuten edellä ja lisää kääntämisen jälkeen
pannulle sipulikuutiot. Sekoittele sipulikuutioita,
jotta ne pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
Siirrä pataan ja huuhtele pannu desillä vettä.
Kaada vesi pataan liemeksi.
Paista kolmas pannullinen kuten edellä, mutta
ripottele paistuneille lihoille vehnäjauhot.
Sekoittele niin että jauhot kostuvat rasvassa
ja saavat hiukan väriä. Lisää pannulle pari desiä
vettä, kiehauta ja siirrä pataan.
Lisää pataan ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi.
Mausta suolalla ja hierrä joukkoon viherpippurit.
Hauduta pataa uunissa 175 asteessa, kunnes liha on
täysin pehmeää(n.1 tunti).
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihreiden papujen
kanssa.
PS. Kuvassa menossa vasta uuniin:)

1 kommentti:

  1. Nam näyttääpä hyvältä! Voitit blogini arvonnassa pussukan kukkasineen, Onnea! Laitatko minulle sähköpostilla osoitteesi, niin laitan pussukan postiin :) (ps@psrecycled.com)

    VastaaPoista